Sfaturi utile pentru companiile care isi doresc o productivitate crescuta

ARTICOLE

Sfaturi utile pentru companiile care isi doresc o productivitate crescuta

Sfaturi utile pentru companiile care isi doresc o productivitate crescuta

 

Indiferent de domeniul de activitate al unui business, productivitatea joacă un rol foarte important în dezvoltarea afacerii. Antreprenorii trebuie să găsească cele mai bune soluții pentru a-și determina angajații să dea randament maxim, pentru ca productivitatea să crească, iar odată cu aceasta, și profitul. Așadar, iată câteva sfaturi utile pentru companiile care își doresc o eficientizare a activității. 

Încurajarea lucrului de acasă 

Companiile pot renunța parțial sau definitiv la sediu și să-și încurajeze angajații să își desfășoare activitatea profesională de acasă. Mai precis, angajatorul va reduce drastic din costuri dacă va renunța definitiv la sediu sau va căuta o ofertă mai bună, de exemplu, un spațiu mai mic sau cu o chirie mai avantajoasă. Reducerea costurilor survine datorită faptului că antreprenorii nu vor mai fi obligați să plătească facturile la energie electrică, gaze, apă, abonamentul la telefonie sau pentru serviciile de curățenie și pază. În plus, angajații vor fi mult mai productivi de acasă, pentru că vor lucra într-un mediu plăcut și familiar, fără să mai fie obligați să respecte o conduită vestimentară sau să ia pauza de masă la o oră prestabilită. 

Beneficii care motivează angajații

Pe lângă posibilitatea desfășurării activității de acasă, antreprenorii le mai pot pune la dispoziție salariaților și alte beneficii, pentru a-i motiva să dea randament maxim. De exemplu, o soluție modernă la care poate apela angajatorul, avantajoasă pentru ambele părți, este oferirea unui card de bonuri, aceasta fiind varianta actualizată a tichetelor de masă. Practic, personalul va fi mulțumit lună de lună, dar și firmele își vor optimiza bugetul și vor avea avantaje fiscale. În plus, pentru un randament crescut în rândul angajaților, oamenii de afaceri le mai pot oferi zile suplimentare de concediu, decontarea transportului, diverse vouchere de vacanță sau chiar abonamente la librării online sau săli de fitness.

Externalizarea serviciilor

Externalizarea serviciilor reprezintă un proces prin intermediul căruia anumite proiecte sau sarcini de muncă sunt delegate către o firmă externă, specializată într-un anumit domeniu, de exemplu, resurse umane sau contabilitate. Mai precis, în urma externalizării, companiile vor avea parte de o serie de beneficii. În primul rând, firma nu va mai fi nevoită să angajeze personal, pe care apoi să îl instruiască sau căruia să îi ofere un salariu. În al doilea rând, antreprenorii vor beneficia de o mai mare siguranță, fiindcă o echipă de profesioniști se va ocupa de proiectele companiei. Astfel, se va câștiga timp, iar activitatea va fi mai eficientă. În plus, această decizie va duce și la reducerea costurilor. 

 

Automatizarea serviciilor cu ajutorul tehnologiei 

O altă soluție la care pot apela companiile este automatizarea serviciilor cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație. Mai precis, cu ajutorul unor produse software, afacerile își pot automatiza anumite activități și servicii, în funcție de obiectivele propuse. Acest proces prezintă multe beneficii care asigură evoluția unui business. În primul rând, pe lângă timp, se economisesc și bani. Activitatea se va eficientiza considerabil, pentru că angajații nu vor mai trebui să desfășoare activități repetitive, în urma cărora se pierde foarte mult timp. Așadar, prin intermediul tehnologiei, cu precădere al automatizării, businessul va deveni mai profitabil.

 

Aceste idei reprezintă o parte dintre măsurile pe care le pot lua companiile ca să își sporească productivitatea, deci și profitul. Antreprenorii trebuie să găsească soluția potrivită pentru businessul lor în funcție de anumite criterii, precum bugetul pentru investiții pe care îl au la dispoziție, numărul de angajați sau obiectivele pe care și le propun. Totuși, cum personalul este probabil cel mai important factor care poate duce la un profit mai mare, angajatorii trebuie să găsească metodele ideale pentru a îl determina să dea randamentul maxim. 

 

Sursă foto: Shutterstock.com 








Â