ARTICOLE

Cum sa iti instruiesti si responsabilizezi noii angajati

Cum sa iti instruiesti si responsabilizezi noii angajati

Instruirea si cultivarea responsabilitatii in randul noilor angajati sunt elemente extrem de importante de care trebuie sa tii cont, pentru ca doar asa acestia vor deprinde intr-un timp cat mai scurt valorile, misiunea si obiectivele companiei pe care o conduci. Daca vei aplica in mod corect o serie de metode, vei reusi sa iti cresti oamenii, iar activitatile lor vor incepe sa aiba un impact pozitiv asupra afacerii tale. Descopera in randurile urmatoare tot ceea ce trebuie sa faci. 

Munca la birou ii responsabilizeaza mai repede pe noii angajati

Stii deja contextul actual si faptul ca munca hibrida (partial de acasa, partial de la birou) a devenit o practica tot mai populara in zilele noastre. Ei bine, in cazul noilor angajati, este ideal sa ii vezi pentru cat mai mult timp la treaba – fizic. Un incepator ar putea avea dificultati in a se alinia cu valorile companiei si elementele sustenabile in relatia sa cu businessul si, in ciuda eforturilor de a performa, ar putea avea dificultati in luarea deciziilor, precum si in expunerea punctelor de vedere. 

 

Munca la birou, intr-un spatiu care incurajeaza spiritul de lucru in echipa, ii va ajuta pe noii tai angajati sa deprinda mai repede workflow-ul si valorile companiei. Temerile legate de prezenta fizica la birou exista si vor mai exista pentru o perioada de timp. Trebuie sa stii, insa, ca certificarea IMMUNE Building Standard™ a fost dezvoltata pentru a creste gradul de imunitate al spatiilor de birouri. Conceptul care a stat la baza dezvoltarii IMMUNE™ este sistemul Healthy by Design®, format dintr-o retea de dispozitive si tehnologii, echipamente specializate, personal dedicat si facilitati noi. Astfel, implementarea standardului IMMUNE™ in cladirea unde lucrezi poate ajuta compania sa puna la dispozitia angajatilor  spatii ce incurajeaza productivitatea, unde isi pot desfasura, in conditii de siguranta sporita, activitatile zilnice, atat in timpul pandemiei, cat si dupa ce aceasta va ajunge la final.

Care sunt cele mai eficiente strategii pentru responsabilizarea noilor angajati

Exista o serie de strategii de training care te vor ajuta sa-i integrezi mai repede pe noii angajati. Iata cateva dintre cele mai importante metode pe care ai putea sa le aplici: 

  • - Stabileste proceduri de instruire cat mai clare – inainte de a-i integra pe oamenii noi, trebuie sa determini cat mai exact cum sa-i ajuti sa se dezvolte. In primul rand, asigura-te ca indicatiile si atributiile sunt cat mai clare. Consulta-te cu angajatii cu experienta si dezvolta alaturi de ei procedurile de training. Acestia stiu deja ce au de facut si pot evalua mai bine cum va afecta introducerea unui nou membru dinamica echipei.   

  • - Deleaga mentori si ofera sprijin direct – oamenii cu experienta se vor simti apreciati in momentul in care le vei cere sa ii ajute pe noii angajati sa se integreze. Vei reusi astfel sa ii tii si pe ei motivati si in acelasi timp sa ai certitudinea ca juniorii au de la cine sa invete. De asemenea, este indicat sa iti faci timp pentru a oferi si tu suport in procesul de instruire. Un tur al biroului, prezentarea mentorilor si a celorlalti membri importanti din companie, chiar si o pauza de pranz petrecuta cu noii angajati ii vor ajuta pe acestia sa se integreze mai usor.  

  • - Seteaza obiective realizabile si ofera feedback – acestea sunt alte doua metode eficiente pentru a-i ajuta pe noii angajati sa se integreze cat mai usor. Stabilirea unor obiective pe termen scurt pe care le pot indeplini in primele saptamani de munca, precum si dialogul permanent te vor ajuta in procesul de evaluare. 

  • - Rasplateste eforturile – in momentul in care noii angajati isi indeplinesc obiectivele, nu ezita sa le recunosti meritele si sa ii incurajezi sa se dezvolte in interiorul organizatiei tale.

 

Acestea sunt principalele masuri pe care ar trebui sa le aplici pentru a avea succes in procesul de instruire si integrare a fortelor proaspete din compania ta. Evita sa-i suprasoliciti din primele zile, raspunde-le la toate intrebarile si ajuta-i pe cat posibil sa simta ca fac parte dintr-o echipa. 

 

Sursa foto: Unsplash.com/Austin Distel