ARTICOLE

Voluntariatul - o poarta deschisa catre cariera

Voluntariatul - o poarta deschisa catre cariera

Esti la inceputul carierei? Vrei sa dobandesti experienta si totusi sa nu iti neglijezi studiile? Doresti sa ai un punct de pornire in redactarea CV-ului tau sau sa iti schimbi domeniul de munca? Voluntariatul poate fi  un prim pas in conturarea unei cariere.

Voluntariatul este o cale de a iesi din multime in timp ce iti dezvolti obiectivele de cariera. A face voluntariat in diverse domenii reprezinta o buna oportunitate prin care sa-ti dai seama de zona in care doresti sa lucrezi mai tarziu. In alta ordine de idei, poti considera voluntariatul ca o strategie de cautare de joburi.

Iata cum te poate ajuta voluntariatul:

  • ai acces la domeniul in care doresti sa faci cariera;
  • poti invata direct de la cei care sunt deja in bransa;
  • iti imbunatatesti CV-ul cu experiente relevante;
  • ai sansa de a te cunoaste mai bine in relatia cu ceilalti;
  • afli mai repede ce joburi vacante sunt in cadrul diverselor organizatii;
  • te poti angaja ulterior in compania unde faci voluntariat, dovedind ca esti apt pentru job;
  • stabilesti o retea de contacte.

Poti combina pasiunea cu planul de cariera si poti transforma munca voluntara intr-un timp in care te relaxezi si, totodata, realizezi ceva constructiv pentru viitorul tau.

Voluntariatul este o solutie si daca ai deja experienta de munca si te gandesti sa te reorientezi in cariera. Astfel, iti poti da seama daca ai aptitudini pentru o alta zona profesionala.

Ai grija sa gasesti firma potrivita pentru planurile tale de cariera. Voluntariatul iti ofera sansa de a obtine increderea unui posibil angajator. Chiar daca nu doresti ca pe viitor sa obtii un job platit in acea firma, foloseste-te de sansa de a primi o scrisoare de recomandare de la o persoana din top managementul unei companii de prestigiu.

Ia in considerare toate pespectivele de cariera in momentul in care te decizi sa faci voluntariat. Gandeste-te la avantajele pe care le ai pe termen lung. Alege responsabil organizatia carei ii vei pune la dispozitie serviciile, timpul si abilitatile tale, pentru a pune bazele unei viitoare cariere.