ARTICOLE

Trezeste liderul din tine!

Trezeste liderul din tine!
Leadership-ul nu inseamna doar conducere si motivare, ci presupune atitudinea de a castiga de fiecare data. Cati dintre noi credem ca un lider este innascut? Calitatile de leadership pot fi obtinute, desi exista persoane care au un potential mai mare de a conduce.

Exista multe atribute necesare unui lider bun. Iti prezentam, in cele ce urmeaza, cateva dintre ele, ca sa vezi cate le regasesti si la tine:

  • Spiritul de invingator

Fie ca il ai deja din nastere, fie ca vrei sa il dobandesti, totul se rezuma la atitudine: esti capabil sa depasesti orice situatie si experienta te ajuta sa privesti mereu cu optimism.  • Viziune

Toti liderii dinamici au fost vizionari. Cu obiective clare, un lider stie ce trebuie sa daca. Viseaza la lucruri intangibile, dar apoi realizeaza planuri ca sa le poata obtine.

  • Curaj

Capacitatea de a-ti asuma riscuri este esentiala cand conduci o echipa. Riscurile pot duce la rezultate deosebite, insa ele trebuie luate dupa un anumit calcul. Spiritul aventuros nu trebuie sa fie lipsit de orice ratiune, insa curajul unui lider se impleteste cu viziunea si de aici rezulta succesul sau.

  • Lucrul cu oamenii

Liderii buni sunt cunoscuti ca fiind si buni manageri. Au aptitudini de lucru cu oamenii si gestionarea echipei pentru obtinerea celor mai bune rezultate. Recunosc talentul celor pe care ii conduc si il folosesc spre beneficiul organizatie.

  • Disciplina

Un lider bun este disciplinat. Ca sa poti conduce pe altii trebuie sa stii sa te conduci pe tine insuti. Liderul este un model care ii inspira pe altii, asa ca disciplina este esentiala.

  • Onestitate si integritate

Onestitatea si integritatea merg mana in mana cu dezvoltarea unui lider. Poti obtine rezultate si daca trisezi, insa ele vor fi doar pe termen scurt.

  • Amestecul corect intre inteligenta si coeficientul emotional

Liderul este, evident, o persoana inteligenta, insa si coeficientul emotional conteaza. Cei mai buni lideri din istorie au stiut sa profite de oportunitati, au avut acea intuitie necesara si au empatizat cu echipa.

Sansele sunt pretutindeni, trebuie doar sa incepi sa le cauti. Acest lucru va face din tine un lider dinamic si te va diferentia de ceilalti. Puneti la munca inteligenta, experienta si norocul si vei atinge obiectivele propuse.