ARTICOLE

Managerul de resurse umane - cheia succesului oricarei companii

Managerul de resurse umane - cheia succesului oricarei companii

Multe companii reușesc chiar și în perioadele de criză să se organizeze eficient pentru a-și continua activitatea și a-și atinge obiectivele.

Acest lucru este posibil deoarece au acordat o atenție sporită selecției de personal și a dezvoltării acestuia la timpul potrivit.

De aceea, este esențial ca în cadrul fiecărei organizații să existe o persoană capabilă să coordoneze angajații pentru a-și atinge cu succes scopurile, indiferent de situația economică existentă. 

Persoana special instruită și calificată pentru a ști cum să aleagă angajații potriviți, cum să coordoneze echipele de angajați și cum să le adapteze potențialul la obiectivele generale ale companiei este managerul de resurse umane.

Ce responsabilități are managerul de resurse umane? 

Responsabilitățile unui manager de resurse umane în cadrul departamentului HR al unei companii se împart de regulă, în 2 mari direcții:

  1. Responsabilitățile ce țin de salarizarea angajaților, care vizează: calculul salarial al fiecărei persoane angajate, întocmirea declarațiilor lunare privind obligațiile la bugetul de stat (CAS, CASS, șomaj ș.a), a statelor de plată, de lichidare, primirea certificatelor medicale ș.a.

  2. Responsabilitățile ce țin de recrutarea și administrarea personalului, cum ar fi: organizarea interviurilor, recrutarea, angajarea, formarea și perfecționarea angajaților, întocmirea fișelor de post sau elaborarea și implementarea strategiilor de dezvoltare a departamentului de resurse umane.

Practic, prin ampla sa responsabilitate în cadrul unei companii, managerul de resurse umane dezvoltă și crește productivitatea fiecărui departament.

În tot acest proces el trebuie să aibă o comunicare foarte bună cu managerul direct/general al companiei, pentru a-și întocmi un plan bun - atât financiar, cât și organizațional

Care sunt abilitățile și calitățile esențiale ale unui manager de resurse umane?

Indiferent de domeniul de activitate al unei companii un bun manager de resurse umane trebuie să fie asemenea unui mentor sau lider pentru angajații săi, cu scopul de a-i ghida spre atingerea obiectivelor companiei.

Astfel, un manager de resurse umane (HR) de succes trebuie să aibă:

  • a. Ascultare activă și pasiunea de a lucra cu oamenii;

  • b. Cunoștințe despre aspectele juridice ale domeniului resurselor umane;

  • c. Cunoștințe despre realizarea bugetului departamentului de resurse umane;

  • d. Capacitatea de a rezolva diverse probleme și conflicte legate de job;

  • e. Abilități manageriale despre afaceri și cunoașterea tehnicilor de negociere;

  • f. Cunoștințe despre ce înseamnă schimbarea, fiind capabil(ă) să ajute angajații pentru a se adapta și ei oricărei situații noi;

  • g. Cunoștințe despre cum să motiveze fiecare angajat în funcție de postul pe care acesta îl ocupă;

  • h. Capacitatea de a crea diverse proiecte și de a coordona echipe pentru finalizarea lor.

Deci, pasiunea de a lucra cu oamenii, de a-i inspira și a-i conduce către succes și productivitate sunt atuurile esențiale ale oricărui manager de resurse umane.

Devino expert(ă) în managementul resurselor umane cu Premium Teaching!

Practicarea unei meserii în domeniul HR implică învățare și dezvoltare continuă pentru a genera performanță.

Specialiștii HR sunt de obicei absolvenți ai unor facultăți cu domenii de licență sau master în cadrul cărora au studiat și managementul resurselor umane.

Aceste domenii pot fi: Psihologia, Economia, Sociologia, Dreptul sau Administrarea Afacerilor. 

Premium Teaching propune tuturor celor care caută o modalitate modernă și eficientă de specializare în managementului resurselor umane, parcurgerea și susținerea cursului de Manager Resurse Umane.

Tematica cursului de Manager Resurse Umane susținut în cadrul Premium Teaching oferă fiecărui cursant posibilitatea de a învăța sau de a-și îmbunătăți cunoștințele, abordând o structură complexă și aplicații practice.

Acceptă provocarea, devino un manager HR de succes!

În prezent, orice companie de succes știe că angajații săi sunt cea mai importantă resursă.

Cunoștințele, experiența și abilitățile lor sunt primordiale în fața oricărei tehnologii.

Dacă ești pasionat(ă) de domeniul resurselor umane și îți dorești să ajungi la cel mai înalt nivel din domeniu, nu mai amâna momentul și investește în performanța ta!

Cunoștințele și abilitățile noi ce le vei dobândi prin cursul de specializare îți vor deschide calea către o activitate realizată cu mai multă încredere și foarte bine recompensată financiar.

În România, un manager HR câștigă în medie salarii nete lunare cuprinse între 6 500 lei și 9 000 lei sau chiar mai mult, în funcție de companie și zona țării în care activează.

Deoarece domeniul HR este în continuă dezvoltare va exista o cerere constantă de manageri specialiști în următorii ani, capabili să coordoneze cu eficiență și profesionalism personalul oricărei companii.

Dar, pentru că performanța începe chiar de la tine, alege să fii chiar TU acea persoană care să faci diferența într-o companie, inspirându-i pe alții spre progres!

Obținerea unei diplome autorizate și recunoscute la nivel național de către Ministerul Muncii și Ministerul Educației în cadrul Premium Teaching îți poate oferi nu doar certificarea, ci și cunoștințele și experiența necesară, pentru a fi TU acel Manager de resurse umane eficient și productiv în compania ta!