ARTICOLE

De ce e bine sa iti perfectionezi cunostintele de engleza

De ce e bine sa iti perfectionezi cunostintele de engleza

Engleza este printre cele mai vorbite limbi de pe glob, așa că este important pentru noi toți să avem măcar cunoștințe elementare de limbă engleză, pentru că viața ne pune fără să vrem în situații în care acestea se vor dovedi utile. Însă, dacă ajungi să îți îmbunătățești nivelul de cunoaștere și vorbire a acestei limbi poți avea multiple avantaje în plan personal și profesional. De ce este bine să îți îmbunătățești cunoștințele de engleză? Noi îți vom da 5 motive care te vor determina să faci demersuri pentru perfecționare, eventual să te înscrii la niște cursuri pentru avansați.

 

Iată care sunt acestea:

 

Te ajută în carieră

 

Cum spuneam, engleza este între cele mai vorbite limbi de pe glob, dar și cea utilizată în instituțiile internaționale și în marile companii - adică acolo unde sunt cele mai bune joburi. Dacă vrei să ajungi să lucrezi într-un astfel de loc, este necesar să fii super calificat în domeniul cerut, dar și să știi foarte bine engleza - scris și vorbit - pentru că este limba în care comunici și lucrezi.

 

Studii în străinătate

 

Toți adolescenții visează să ajungă să studieze în afara țării. Însă, oricât de bine s-ar descurca la școală, șansele de a fi acceptați într-o școală din străinătate sunt aproape nule dacă nivelul de engleză este mediocru. În aceste școli materia este predată în limba engleză, comunicarea cu profesorii se face în engleză, iar tu îți expui cunoștințele în această limbă. Deci, dacă visezi să studiezi în străinătate, apucă-te de învățat, înainte de toate, engleza.

 

Vacanțe interesante 

 

Vei avea experiențe de călătorie mult mai interesante și palpitante dacă vei ajunge să comunici direct cu localnicii. Ei îți vor dezvălui povești interesante despre locurile în care ajungi, te vor îndruma să vezi și obiective mai puțin știute și vei ajunge să simți mult mai bine energia locului în care te afli.

 

Prietenii peste hotare

 

Atunci când știi foarte bine engleză, vei comunica ușor cu nativii, dar și cu alți străini care vorbesc engleza. Vei înțelege expresii și glume locale, vei reuși, la rândul tău, să glumești și să abordezi orice temă de discuție, iar acestea sunt bazele solide pentru o prietenie de durată.

 

Încrederea în sine

 

Este dovedit științific că oamenii care ajung să vorbească perfect sau aproape perfect o limbă de străină au mult mai multă încredere în ei, care derivă din faptul că știu că vor putea să facă față oricărei conversații, oriunde s-ar afla. Această siguranță se extinde ușor la toate aspectele vieții sociale și profesionale.

 

Însă, cunoașterea temeinică a limbii engleze are mult mai multe avantaje pe care le poți descoperi în acest blog.

 

Foto: Unsplash