ARTICOLE

Cum iti setezi obiectivele anuale pentru a fi mai productiv

Cum iti setezi obiectivele anuale pentru a fi mai productiv

Deja am depășit pragul în care ar fi trebui să ne facem agenda pentru tot anul, dar nu este niciodată târziu să fii pregătit pentru noi începuturi. Încă mai poți planifica alte 9 luni pline de evenimente și activități, iar noi suntem aici pentru a-ți oferi câteva sfaturi despre cum poți să setezi aceste obiective astfel încât să te ajute să fii mai productiv și mai echilibrat cu propria persoană.

OKR și ce înseamnă această metodă

OKR este o abreviere a termenilor Obiective și Rezultate cheie. Practic, este un sistem eficient prin care trebuie să stabilești foarte clar și succint care sunt obiectivele pe care le vei seta în următoarea perioadă și ce rezultate cheie aștepți de la parcursul acțiunilor spre a atinge acest obiectiv. Un sistem OKR poate arăta în foarte multe feluri și moduri, dar cel mai indicat ar fi să alegi un obiectiv mare, iar apoi să reușești să deslușești care ar fi rezultatele posibile.

Iată un exemplu foarte sugestiv. Obiectivul pentru anul acesta ar fi ca tu să fii mai odihnit ca om, să ai mai multă grijă de tine și să atingi un nivel mai mare de spiritualitate. De aici, ar trebui să ai în minte trei rezultate importante care să îți arate că ai reușit să atingi acest obiectiv. Altfel, nu vei știi dacă ți-ai atins scopul sau nu. Iar pentru obiectivul de mai sus, rezultatele pot arăta cam așa:

 

  • - Să respecți un program de somn pentru o perioadă de minim 6 luni
  • - Să faci sport de cel puțin 3 ori pe săptămână
  • - Să reușești să mergi de două ori pe lună la biserică

 

Dacă ai pus aceste lucruri pe hârtie, cu siguranță vei reuși să începi cu bine procesul, iar dacă la final ai reușit să ai măcar 2 dintre rezultate, succesul este acolo. Dacă ai nevoie de ajutor pentru a știi când să mergi la biserică, poți încerca să cumperi Mineiul pentru fiecare lună, astfel vei știi toate slujbele. Asta așa, doar ca un sfat.

Antrenează-te pentru a fi mai productiv

Dacă ai setat obiectivele și știi cum arată și punctual fiecare rezultate, nu îți mai rămâne altceva de făcut decât să începi procesul și să pui cărămidă peste cărămidă pentru a începe să vezi și progresul. Dar nici acest început nu este unul foarte ușor. Mulți dintre cei care se încumetă la a-și schimba stilul de viață vor întâmpina dificultăți, lucru care este perfect de înțeles.

Obiectivele anuale sau care se întind pe perioade foarte lungi de timp necesită foarte multe sacrificii și acțiuni pe care până acum nu le-ai pus la cale, deci este normal să ți se pară dificil. Ceea ce poți face este să antrenezi fiecare lucru mărunt caracterului tău și să ai răbdare cu tine. 

Mănâncă mai sănătos. Renunță la câte o un viciu mărunt în fiecare zi. Poate dacă vrei să fii un om mai spiritual, încearcă să meditezi zilnic pentru 5-10 minute. În timp, vei ajunge să crești timpul. Dacă vrei să dormi mai bine, încearcă să mergi la somn cât mai aproape de ora propusă, dar și să te trezești la alarmă.

Concluzie

Totul este foarte posibil, iar productivitatea, sănătatea și lucrul bine făcut este strâns legat numai de oamenii care fac în fiecare zi un sacrificiu în plus.