ARTICOLE

Top 5 ponturi pentru interviu

Top 5 ponturi pentru interviu
Foloseste aceste ponturi la orice interviu, ca sa iti cresti sansele de angajare. Lasa o impresie placuta si fii pregatit sa obtii o oferta de job:

1. Documenteaza-te

Daca ratezi planificarea inseamna ca ti-ai planuit sa ratezi oferta de job. Poti fi intrebat lucruri spefice despre companie, asa ca asigura-te ca ti-ai facut temele. Documenteaza-te, de asemenea, cu privire la directiile de dezvoltare din domeniu astfel inca poti discuta despre ele cu incredere si iti vei manifesta interesul.

2. Pregateste raspunsurile

Desi nu exista un format standard pe care orice interviu sa il urmeze, sunt serii de intrebari utilizate frecvent, pentru care poti sa iti pregatesti cateva raspunsuri. Creioneaza-ti niste directii de discutie in legatura cu punctele tari si punctele slabe si de ce ai fi cel mai potrivit pentru job.
3. Aspect ingrijit

Aparentele nu ar trebui sa conteze, insa faptele au demonstrat ca prima impresie poate fi decisiva. Asigura-te ca arati bine, ca ai pantofii facuti, hainele iti vin bine si accesoriile pe care le porti nu sunt ostentative. Imbraca-te cu un nivel mai sus pentru jobul la care ai aplicat pentru sanse mai mari de succes. 

4. Fii calm

Pregatirea este cheia ca sa iti tii emotiile sub control. Vezi cat timp faci pana la locul unde sustii interviul, ia-ti cateva minute in plus pentru orice aspect neasteptat care te-ar putea intarzia si pregateste-ti totul (haine, CV printat etc.) cu o seara inainte.

5. Pune intrebari

Ar trebui sa ai mereu o serie de intrebari pregatite pentru intervievator. Iti demonstrezi interesul si afli tot ce ar trebui sa stii in legatura cu pozitia pe care ti-o doresti. Pregateste-ti cel putin 5 intrebari - informatii suplimentare despre job, despre cultura organizationala si obiectivele companiei.