ARTICOLE

Scrisoarea de multumire, o forma subtila de promovare

Scrisoarea de multumire, o forma subtila de promovare

Scrisoarea de multumire este o forma oficiala prin care iti exprimi gratitudinea fata de angajator in urma unui interviu de angajare. Necesara in timpul cautarii unui job, scrisoarea de multumire este adesea trecuta cu vederea, desi poate fi un punct in plus care sa iti mareasca sansele de a obtine jobul dorit.

Cand trebuie sa trimit o scrisoare de multumire?

Exista doua situatii in care poti trimite o scrisoare de multumire catre un angajator:

  • imediat dupa un interviu de angajare, multumind pentru timpul acordat, astfel incat sa influentezi procesul de angajare;
  • in urma unei respingeri la un interviu de angajare, mentionand disponibilitatea pe viitor.

Ce trebuie sa contina o scrisoare de multumire?

Atunci cand redactezi o scrisoare de multumire, personalizeaza mesajul si axeaza-te asupra specificului companiei si a ceea ce ai discutat la interviu.

Model de scrisoare de multumire

  • Primul paragraf

Multumesti angajatorului pentru timpul pe care ti l-a acordat in cadrul interviului de angajare si reamintesti care este jobul pentru care ai candidat.

  • Al doilea paragraf

Exprima-ti inca o data interesul pentru jobul si compania angajatoare. Asigura-te ca mentionezi faptul ca ai invatat ceva de la interviul de angajare si comenteaza cu privire la cateva aspecte pe care le-ai discutat cu recrutorul. Te vei diferentia fata de ceilalti candidati si ai mai multe sanse sa obtii jobul.

Nu uita sa iti scoti in evidenta aptitudinile, punctele tari si experienta care te fac potrivit pentru jobul respectiv, reamintindu-le prin prisma discutiei de la interviul de angajare.

  • Al treilea paragraf

Incheie scrisoarea de multumire prin a multumi angajatorului pentru timpul si consideratia sa. Daca vei considera ca este potrivit, poti finaliza printr-o sugestie cu privire la urmatorii pasi sau sa mentionezi ca astepti un telefon din partea companiei in urmatoarele zile.

Pot fi diferentiate diverse tipologii de scrisori de multumire, in functie de ceea ce vrei sa evidentiezi printr-o astfel de abordare. Fie ca multumesti pentru interviul de angajare si reamintesti ca esti disponibil pentru job, sau iti subliniezi aptitudinile care te fac potrivit pentru job, dupa ce ai participat la o discutie cu angajatorul, scrisoarea de multumire este un pas necesar pentru sporirea sanselor de a obtine jobul dorit.