ARTICOLE

Recomandari pentru intocmirea unei scrisori de intentie

Recomandari pentru intocmirea unei scrisori de intentie
 
Solicitarea unui job, fie prin intermediul unui site de recrutare, fie prin adresarea directa catre o companie, inseamna mai mult decat trimiterea unui CV. Toti specialistii in recrutare sfatuiesc candidatii sa includa, obligatoriu, o scrisoare de intentie in aplicatia lor la un job. In fapt, CV-ul este cel anexat la o scrisoare de intentie, si nu invers.

Ce trebuie sa contina o scrisoare de intentie

Scrisoarea de intentie are, ca mesaj, solicitarea efectiva a jobului dorit. Explica in cuvinte putine si ferme:
  • de ce doresti respectivul loc de munca;
  • care sunt principalele tale aptitudini ce te recomanda pentru job;
  • ce doresti sa realizezi in cadrul companiei;
  • ce anume din activitatea/prestigiul firmei te-a determinat sa aplici pentru job.

Increderea ca vei primi jobul sau, cel putin, vei fi invitat la un interviu de angajare, trebuie manifestata printr-o fraza in finalul oricarei scrisori de intentie, in care inviti angajatatorul sa te contacteze.
Exista candidati care se intreaba ce pot scrie intr-o scrisoare de intentie daca nu au experienta in munca. Tocmai pentru o astfel de situatie este foarte utila o scrisoare de intentie!
  • pentru a compensa lipsa de experienta dintr-un CV, redacteaza o scrisoare de intentie in care punctezi aptitudinile tale, energia si entuziasmul, eventualele stagii de practica sau pur si simplu cursuri urmate care iti pot fi utile la job;
  • o scrisoare de intentie ofera o mai mare libertate de exprimare decat un CV si iti permite sa atragi atentia angajatorului.
Orice scrisoare de intentie trebuie sa fie personalizata, in functie de companie si de job. Intra in contul tau, da click pe scrisori de intentie si foloseste unul dintre modelele de scrisoare de intentie puse la dispozitie de Myjob. Modifica insa anumite sintagme sau paragrafe in functie de experienta ta, aptitudini si jobul tintit de tine.