ARTICOLE

Prima regula ca sa obtii un job

Prima regula ca sa obtii un job
Atunci cand vrei sa obtii un job, prima regula pe care o aplici intr-un CV este:

  •  “Arata-mi, nu-mi spune”
In cazul unui CV sau al unei scrisori de intentie, cati nu scriu ca au diverse abilitati si atat? Vei fi mult mai convingator daca pur si simplu dai cateva exemple care iti puncteaza abilitatile si ai sanse mai mari sa fii sunat pentru interviu.

Totul se rezuma la faptul ca angajatorul trebuie sa te distinga din multitudinea de candidati. Cum ii atragi atentia altfel decat printr-un CV bun, care sa ii ramana in minte prin exemplele concrete pe care le-ai punctat?

Totusi, exista momente in care pur si simplu nu ai spatiu sa povestesti in CV situatii care te pun in valoare. De aceea, incearca urmatoarele:

  • limiteaza-te la un exemplu concludent in CV si pune un link catre blogul tau sau catre profilul din una sau mai multe retele sociale, unde ai accentuat aspectele care te pun in valoare pentru un job;
  • foloseste spatiul din scrisoarea de intentie ca sa arati de ceea ce esti in stare, nu doar sa enumeri o serie de experiente si abilitati.

Mai mult, atunci cand esti la un interviu este mult mai eficient sa punctezi ceea ce ai facut, prezentand situatii. Daca esti intrebat care sunt punctele tale tari, numeste unul si adauga un exemplu si asa mai departe.
 
  • “Reactionez foarte bine in situatii de stres, spre exemplu, atunci cand lucram la...” si povesteste cum ti-ai dovedit acel punct tare.

Puterea exemplului, a arata in loc de a spune, este modul prin care il poti influenta pe cel de langa tine si poti obtine ceea ce vrei. In cazul tau, jobul. Pune in practica lucrul acesta si povesteste-ne dupa despre succesul tau.