ARTICOLE

Pastrati-va calmul cand sunteti sunat pentru interviu

Pastrati-va calmul cand sunteti sunat pentru interviu

V-ati gasit pana acum in situatia in care a trebuit sa mergeti la un interviu de angajare si sa nu stiti cu cine va intalniti? Pentru a nu va confrunta cu astfel de situatii sau cu altele asemanatoare MyJob va sfatuieste sa cereti un minim de detalii chiar atunci cand sunteti contactat pentru interviu.

1. Cereti detalii despre persoana care va sustine interviul
Aflati cum se numeste si care este pozitia exacta in cadrul companiei. Aveti nevoie de aceste informatii pentru cazul in care vreti sa luati legatura cu compania pentru a amana interviul sau pentru a va anunta prezenta la interviu. Veti vrea sa spuneti: „Sunt Ana Popescu, am venti sa sustin un interviu de angajare cu doamna director de resurse umane Dana Ionescu”

2. Date de contact, date de contact, date de contact
Daca persoana care va programeaza la interviu nu va ofera din proprie initiativa date de contact cereti-le dumneavoastra. Ganditi-va ca riscati sa intarziati la un interviu de angajare si nu puteti suna pentru detalii si ajutor la compania la care trebuie sa ajungeti.

3. Care este politica firmei cu privire la tinuta
Chiar daca dumneavoastra va pregatiti si veti fi „la patru ace”, in fiecare companie exista o politica scrisa sau nescrisa cu privire la tinuta la birou. Este un punct castigat atunci cand va intalniti cu angajatorul sau intervievatorul daca sunteti imbracat conform politicii interne.

4. In ce va consta interviul
Va fi o simpla sesiune de intrebari si raspunsuri? Veti sustine teste psihologice? Veti fi sustine o proba practica? Va trebui sa aveti referinte? Daca da care sunt cerintele specifice, ce se urmareste?