ARTICOLE

Intrebarea de la interviu care iti aduce jobul

Intrebarea de la interviu care iti aduce jobul

Interviul de angajare nu este un chestionar la care tu trebuie sa raspunzi, ci o discutie cu viitorul angajator care iti permite:

  • Sa te promovezi in fata intervievatorului
  • Sa afli lucruri noi despre companie si job
  • Sa iti cunosti viitorii colegi si sa creezi relatii inca din acest punct.

De aceea, pregatirea pentru interviu este esentiala in orice moment. Ai citit pe site-ul Myjob diverse sugestii despre ce intrebari sa pui la un interviu de angajare, insa acum iti prezentam pontul care face diferenta intre candidati.

Atunci cand la interviu se prezinta mai multe persoane la fel de bine pregatite si potrivite pentru job, felul in care interactionezi si te prezinti este decisiv. Astfel incat, atunci cand ajungi la acea parte a interviului in care esti invitat sa adresezi intrebari, trebuie sa fii pregatit sa soliciti raspunsul in urmatorul caz:

Cum pot sa ajut compania astfel incat departamentul in care voi lucra sa se faca remarcat?

Care sunt motivele pentru care o astfel de intrebare poate avea succes? Este un loc comun ca atunci cand participi la un interviu sa fii atat de concentrat in demonstrarea capacitatilor legate de job si in discutarea aspectelor tehnice incat sa nu iti exprimi deloc acel coeficient de inteligenta emotionala care adesea poate conta mai mult decat excelenta in studii, spre exemplu.

Punand o astfel de intrebare arata ca ai empatie, ca te intereseaza viitorul carierei tale in contextul jobului si al echipei din care ti-ai dori sa faci parte. Intrebarea exprima ca esti o persoana care nu se gandeste doar la “ce imi iese mie de aici”, ci stie si sa ofere.