ARTICOLE

Interviurile de angajare se muta in online

Interviurile de angajare se muta in online

Firmele de recrutare urmează să intervieveze online candidații care lucrează de acasă în timpul pandemiei coronavirusului.

Un număr tot mai mare de firme solicită personalului să lucreze de acasă. Printre acestia, se numara si gigantii Google, Amazon și Twitter.

Strategia recrutarii online, face parte din eforturile de distanțare socială, prin care  întreprinderile încearcă să încetinească răspândirea virusului.

Agentiilor de recrutare le este acum mai ușor să contacteze candidații, deoarece acestia nu mai sunt prinsi în ședințe sau călătorii in interes de serviciu.

Trucuri și instrumente pentru o muncă de acasă eficienta

Recrutorii și managerii de resurse umane au trecut de la întâlniri față în față la interviuri online folosind aplicații precum Skype, Zoom și WhatsApp.

De asemenea, interviurile online reprezinta solutia de baza pentru angajări in aceasta perioada, deoarece acestea necesită mai puțin timp petrecut cu candidatul și sunt mai convenabile din punct de vedere al costurilor.

Tot mai multi recrutori intentioneaza să folosească această abordare, deoarece le economisește timpul de călătorie și minimizează contactul uman în mijlocul focarelor Covid-19.

Sfatuim  candidații care caută un loc de muncă in aceasta perioada să exerseze înaintea unui interviu online deoarece intervievarea online și interviul în persoană sunt două experiențe complet diferite.

Candidatii sustin faptul  ca poate fi mai dificil să sustii un interviu online, deoarece este mai greu să controlezi mesajele non-verbale transmise prin intermediul camerelor video.

Recrutorii recomandă, de asemenea, candidaților să aibă răbdare in ceea ce priveste aceasta metoda. Chiar daca interviul online poate ajuta la accelerarea procesului de recrutare, vor exista în continuare întârzieri, deoarece întreprinderile vin cu planuri de urgență și se focuseaza pe problemele legate de administrare in perioada pandemiei.

Atragem atentia ca  interviurile online nu funcționează pentru toată lumea si in toate cazurile. Daca nu suntem obisnuiti cu o camera web, putem fi tentati sa ne uitam in jos pentru a verifica modul in care aratam, sau in cu totul alta parte, decat la intervievator. Privirea noastra trebuie indreptata catre obiectivul camerei, astfel incat intervievatorul sa nu ne perceapa cu ochii inchisi sau capul in jos.

In viitorul apropiat, din ce în ce mai multe companii vor depinde de tehnologie ca si canal alternativ pentru a continua in același ritm procesul de recrutare.

Myjob iti pune la dispozitie tot ceea ce ai nevoie pentru a obtine jobul visat. Creeaza-ti cont in mod gratuit si ai acces la cele mai noi si mai atractive joburi.

Urmareste MYJOB in social-media! Adera la pagina de Facebook a MYJOB! Urmareste joburile promovate si postarile! Inscrie-te in grupurile de joburi din orasele unde intentionezi sa te angajezi!