ARTICOLE

3 teste esentiale si CV-ul tau va fi remarcat

3 teste esentiale si CV-ul tau va fi remarcat
In graba prin care incerci sa iti promovezi CV-ul in fata angajatorilor, opreste-te putin si analizeaza daca ai construit o imagine buna a competentelor tale. Adesea, cei mai multi candidati amesteca o multime de abilitati, sarcini de servigiu si fraze cu sens ambiguu si apoi se intreaba de ce nu sunt sunati pentru interviu.

Este important sa faci un plan al CV-ului inainte de a scrie ceva. Obtine o imagine clara a obiectivului tau, a abilitatilor pe care doresti sa le promovezi si a audientei careia te adresezi, in speta recrutorii.

Daca CV-ul tau trece de urmatoarele 3 teste, sansele tale de a obtine rezultate se imbunatatesc considerabil:

1. Nu il face pe angajator sa citeasca un intreg roman

Cv-urile mai mari de 3 pagini sunt respinse automat, mai ales cele care incep cu paragrafe lungi de descriere a propriei persoane, potrivite mai ales pentru o scrisoare de intentie. Mai mult, exista persoane care isi redacteaza un CV de baza, la care adauga, pe masura ce obtin noi calificari si au noi locuri de munca, din ce in ce mai multe detalii, care impovareaza lectura.

Daca strategia ta in ceea ce priveste actualizarea unui curriculum vitae a fost sa adaugi cel mai recent job si tot asa, este momentul sa te opresti. Recrutorii nu au timp sa citeasca foarte multe pagini. CV-ul tau trebuie sa contina cele mai relevante informatii si, in acelasi timp, sa fie indeajuns de aerisit incat sa poate fi parcurs repede. In plus, felul in care iti organizezi informatiile din curriculum vitae este determinant in legatura cu ceea ce retine angajatorul.

Rezuma-ti experienta, abilitatile si studiile la maximum 2-3 pagini, pastrand doar acele date care te promoveaza pentru respectivul job la care aplici. Acest lucru inseamna personalizarea CV-ului, care iti poate aduce mai repede un interviu de angajare.

2. Invata sa gandesti ca un recrutor si examineaza fiecare cuvant

Fiecare cuvant din CV inseamna, realmente, fiecare cuvant. Are respectivul termen relevanta pentru jobul dorit? Arata nivelul de expertiza pe care vrei sa il vinzi angajatorului?

Vei sti raspunsul la astfel de intrebari daca ti-ai facut temele. Atunci cand gasesti o oferta de job care ti se potriveste, nu doar trimite CV-ul, ci analizeaza daca informatiile tale se potrivesc cu cerintele din anunt.

Recrutorii sunt interesati de tendintele tale profesionale, de stilul de lucru si de realizarile pe care le-ai facut pana la momentul actual. Cu cat vei sublinia mai mult (in CV) performantele tale, cu atat recrutorul va fi mai interesat sa te cheme la interviu.

3. Fii la curent cu noile tendinte de redactare a CV-ului

Candidatii care vor sa se angajeze in piata agresiva din 2019 trebuie sa invete sa sara peste obiectivele de cariera ample, peste literele mici si formatele de 1 pagina. Prezentarea este o piesa critica a marketing-ului personal. Fii constient ca stilul si tnul CV-ului tau vorbesc despre calificarile si calitatile tale de business.

Cea mai buna metoda de a atrage atentia asupra CV-ului tau in timpul cautarii de locuri de munca este sa dai la o parte hartia colorata, tomurile despre cariera ta si frazele iesite din uz. In loc de acestea, concentreaza-te asupra lucrurilor pe care recrutorii doresc sa le afle despre potentialii angajati. Vei putea promova acele competente folosind un stil nou si direct in CV-ul tau.