ARTICOLE

10 lucruri de facut inaintea unui interviu

10 lucruri de facut inaintea unui interviu
Ai primit telefonul mult asteptat, acum ai sansa sa obtii locul de munca pentru care lupti. Pregatirea inainte de interviu este esentiala ca sa iti exprimi interesul pentru job si seriozitatea care te caracterizeaza. Citeste mai jos cele 10 aspecte de care trebuie sa tii cont inaintea oricarui interviu de angajare.

Cu cateva zile inainte de intalnirea stabilita cu recrutorul:

1. Documenteaza-te cu privire la companie.
 
Daca nu ai facut acest lucru temeinic inainte de a trimite CV-ul, acum este momentul sa utilizezi toate resursele disponibile. Cel mai la indemana este internetul: site-ul companiei, articole din presa, testimoniale ale clientilor si partenerilor.

2. Anticipeaza intrebarile la interviu.
 
Recrutorul iti va pune intrebari dificile, pentru a-ti testa cunostintele si abilitatile. Te poti baza pe inspiratia de moment, dar este mult mai sigur sa consulti diverse articole de specialitate, unde iti sunt prezentate tipuri de intrebari la interviu si raspunsurile posibile.3. Gandeste-te la propriile intrebari.
 
La interviu vei avea parte, cu siguranta, de invitatia de a pune intrebari si este indicat, pentru a avea sanse mai mari la job, sa nu te interesezi doar de cat va fi salariul. Intrebarile pe care le adresezi interlocutorului denota preocuparile tale, temerile si, totodata, documentarea temeinica.

4. Exerseaza cu un prieten.
 
Poate ti se va parea prostesc, dar un astfel de exercitiu prinde bine. In plus, te va relaxa stiind ca este doar o simulare si vei putea observa, totodata, aspectele la care mai ai mici scapari, pentru a le remedia din timp.
 
5. Nu rata nimic din ce ai nevoie.
 
Ghidajul catre amplasamentul companiei, un curriculum vitae in format print, numerele de telefon ale persoanelor care pot da referinte despre tine, vestimentatia adecvata jobului pentru care candidezi, toate sunt necesare si este bine sa nu le ratezi.

In ziua interviului:

6. Asigura-te ca vei fi acolo.
 
Este lipsit de respect sa nu apari la intalnirea stabilita cu angajatorul. Daca nu poti sa ajungi sau te-ai razgandit intre timp, anunta.

7. Imbraca-te adecvat… dar nu exagera.
 
Este indicat sa adopti o tinuta business, insa nu iti pune cravata grena si costum scump daca postul este unul de executie, risti sa fii mai elegant decat recrutorul.

8. Parfumeaza-te discret.
 
O igiena adecvata, un parfum discret si lipsa mirosului de tutun sunt elemente de baza pentru o impresie buna la interviu.

9. Prezinta-te cu 15 minute mai devreme.
 
Este mai bine sa ajungi mai devreme decat sa intarzii. Daca nu poti ajunge la timp la interviu, angajatorul poate presupune ca faci la fel si la locul de munca, zilnic.

10. Relaxeaza-te!
 
Este in regula sa fii putin stresat, dar cauta sa te aduni si sa te relaxezi pe cat posibil. Nu este nicio problema daca nu obtii jobul acum, revino pe Myjob pentru alte oferte de locuri de munca.