ARTICOLE

Scoala de limba romana ROLANG, destinata exclusiv strainilor, a implinit 10 ani de existenta

Scoala de limba romana ROLANG, destinata exclusiv strainilor, a implinit 10 ani de existenta

Dacă vă întrebați de ce au nevoie străinii să învețe limba română, răspunsurile sunt foarte variate: unii fac parte din corpul diplomatic sau sunt manageri în multinaționale, alții se vor căsători cu un român / o româncă, alții sunt studenți la Medicină, alții sunt pasionați de învățarea limbilor străine  (fiind traducători, interpreți) sau sunt îndrăgostiți de muzica românească sau de peisajele montane.

Foarte mulți vin pentru prima dată în România și descoperă că românii sunt calzi, primitori, amabili, dornici să îi ajute să se integreze.

Școala de limba română ROLANG (București) organizează cu succes de 10 ani cursuri de limba română pentru străini. Este singura școală privată din România specializată în predarea limbii române străinilor și a împlinit 10 ani de existență în octombrie 2019.

Școala a fost înființată în 2009 de către Mona Moldoveanu Pologea, doctor în lingvistică, și oferă o varietate mare de cursuri de limba română pentru străini: cursuri la clasă, individuale, online, școala de vară la Sibiu (cea mai mare școală de vară din România din ultimii 5 ani, după numărul de studenți) și are propriile manuale care sunt livrate peste tot în lume.

Cursurile la clasă sunt de trei tipuri: module de 8 săptămâni, module intensive (2 săptămâni) și cursuri de conversație, iar grupele sunt asamblate conform nivelului studenților (A1, A2, B1, B2, C1). Curricula pentru fiecare nivel respectă Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi Străine.

Pe lângă cursurile de română conversațională pentru toate nivelurile de limbă (începător, intermediar, avansat), școala susține cursuri de română pentru afaceri, română pentru cetățenie, cursuri de integrare culturală și cursuri pentru diplomați.

Cursurile se adresează atât celor rezidenți în România, cât și celor care se află pe orice continent, în orice alt colț al lumii. Cursurile online sunt în creștere, iar profesorii ROLANG predau cu răbdare tuturor celor interesați să învețe limba română, oriunde s-ar afla pe glob.

Școala de vară de la Sibiu este un program special, în care lecțiile de limba română se îmbină cu elemente de cultură și civilizație românească: vizite la muzee, proiecții de filme românești, tururi ghidate ale orașului, întâlniri cu scriitori și jurnaliști sibieni. Anul viitor va avea loc cea de-a 10-a ediție a școlii de vară de la Sibiu în perioada 27 iulie – 7 august 2020.

Începând din noiembrie 2017, ROLANG organizează cursuri de perfecționare pentru profesorii de limba română ca limbă străină, fiind singura școală din România care organizează astfel de cursuri. Până în prezent, au fost formați 50 de profesori și a fost înființată „Comunitatea profesorilor de limba română ca limbă străină”.

Mulți studenți ai școlii au ajuns traducători, interpreți, iar unii dintre aceștia au devenit cetățeni români, reușind să treacă de examenul de cetățenie cu succes.

ROLANGSchool are propria editură (ROLANG Publishing House) care produce materiale de curs, precum manualul „Learn Romanian” (2 volume), ajuns la a 3-a ediție, disponibil atât pentru studenții străini care învață limba română, cât și pentru profesorii de limba română pentru străini.

ROLANG a fost partener la mai multe proiecte de voluntariat, incluzând proiecte de încurajare a inițiativelor antreprenoriale în rândul elevilor de liceu și studenților, proiectul Magic Home, petreceri pentru copiii bolnavi de cancer, emisiunidespre antreprenoriat cultural. Fondatoarea Rolang School, Mona Moldoveanu Pologea, este Ambasador „Ingenius Hub” și Ambasador „2035 fără tutun”.

Școala are aproximativ 800 de studenți străini pe an și oferă cursuri de un înalt nivel academic străinilor cu diferite competențe lingvistice. Din anul 2011, școala ROLANG este membră a European Language Council și a câștigat timp de 3 ani consecutiv (2017, 2018 și 2019) premiul „Language school of the year”, oferit de prestigioasa organizație internațională „iStudy Global Awards”, fiind singura instituție din România care a câștigat vreodată un astfel de premiu.

 

 Dacă vă place proiectul ROLANG și ați vrea să faceți parte din echipă, sunteți invitați să aplicați la office@rolang.ro sau la   joburile disponibile pe Myjob.ro