ARTICOLE

Iata ce trebuie sa stii inainte de a te gandi sa aplici pentru un job de dispecer

Iata ce trebuie sa stii inainte de a te gandi sa aplici pentru un job de dispecer

Pentru a identifica trăsăturile unui dispecer de camioane de succes, trebuie mai întâi să înțelegem provocările acestui tip de job. O astfel de activitate presupune să muncești ore multe, timp în care ești foarte concentrat. Pe tine se bazează șoferii să le programezi rutele, să îi ții la curent cu următorul transport și să îi ajuți să navigheze ruta într-un mod cât mai constructiv, informându-i în legătură cu blocaje rutiere, trafic, defecțiuni de vehicule și alte probleme de livrare ce pot apărea. Ulterior, un dispecer este responsabil pentru completarea foilor de parcurs, înregistrarea cheltuielilor de transport. De asemenea, este important ca acesta să țină evidența tuturor detaliilor privind de expedierea și livrarea mărfurilor.

 

Mai jos, detaliem câteva modalități prin care aproape oricine poate deveni un dispecer de camioane de succes:

 

Iată ce trebuie să știi înainte de a te gândi să aplici pentru un job de dispecer

 

1. ASISTĂ LA UN TRANSPORT

 

Este recomandat ca în cazul în care dorești să faci parte din echipa de dispecerat pentru camioane, să asiști la cel puțin un transport. În calitate de asistent de transport, vei înțelege mult mai bine procesul în sine, provocările șoferului și problemele apărute în mod spontan. În felul acesta, poți fi empatic cu șoferii atunci când întâmpină astfel de probleme și îți poți nota astfel de situații , astfel încât să găsești soluții în prealabil. Pe scurt, să nu te surprindă nimic.

Vei fi mai pregatit pentru situații neprevăzute, pe măsură ce asiști la mai multe astfel de rute.

 

2. FII DESCHIS LA CRITICI CONSTRUCTIVE

 

Creează un canal de comunicare comun pentru șoferi și încurajează-i să îl folosească pentru critici legate de experiențele lor. În ziua de azi se poate rezolva foarte simplu cu un group chat. Feedback-ul constructiv este un instrument valoros în dezvoltarea oricărui business, cât și îmbunătățirea calității serviciilor, la modul general valabil.

 

3. COLABOREAZĂ CU O FIRMA CU EXPERIENȚĂ

 

Acest punct este ceva mai evident. Experiența întotdeauna aduce mai multe beneficii. În cazul caselor de expediții ce au ani de experiență, precum cei de LaMaritec, cresc șansele ca volumul de muncă să fie unul consistent. De asemenea, în cadrul unei companii cu notorietate în domeniu, procesul de selecție al șoferilor de camioane este mai pretențios, crescându-ți șansele să colaborezi - la randul tău - cu șoferi care își desfășoară activitatea într-un mod foarte profesionist.

 

Dincolo de primirea feedback-ului, este implementarea efectivă a acestuia. La ce folosește critica unui șofer, dacă nu o folosești? Ia în considerare feedback-ul constructiv și aplica-l în procesele relevante.

 

4. DEZVOLTĂ RELAȚII BUNE ÎN CADRUL COMPANIEI

 

Dezvolta o relație cu echipa de vanzari (și cea responsabilă cu estimările, dacă sunt separate). Este unul dintre factorii cei mai importanți pentru a deveni un dispecer de succes. În acest mod , îți va fi mult mai simplu să înțelegi pe deplin volumul de solicitări cu care te vei confrunta în mod regulat. De asemenea, cultivarea și menținerea unei relații bune cu soferii recurenți ai companiei, îți va ajuta într-un mod evident activitatea de zi cu zi.

 

În concluzie, un dispecer de camioane trebuie să fie capabil de multitasking, organizat, foarte focusat pe fiecare task în parte și destul de stabil emoțional pentru a putea orice găsi soluții pentru orice problema apărută cu un transport, în timp real.

 

Sursa foto: Pexels.com