ARTICOLE

De ce sa alegi un aparat dentar metalic?

De ce sa alegi un aparat dentar metalic?

Aparatul dentar metalic este primul aparat ortodontic inventat, ajutând cu succes la repoziționarea corectă a dinților, chiar și în prezent.

Poate fi utilizat atât de adulți cât și de copii la recomandarea medicului ortodont.

Cum funcționează și cum se aplică aparatul dentar metalic?

Orice aparat dentar funcționează printr-un proces lent și controlat ce implică forță și presiune constantă asupra dinților.

Tratamentul cu un aparat dentar fix metalic permite mișcarea dinților cu ajutorul bracketilor metalici lipiți pe suprafața vizibilă a fiecărui dinte.

În acest fel, aparatul va exercita o forță asupra dinților, care în timp va duce la alinierea corectă a acestora.

Deoarece, dintele se mișcă cu aproximativ 1 mm pe lună, tratamentul poate fi cuprins între 6 luni și 2 ani, în funcție de complexitatea afecțiunii.

Deplasarea dinților se va face lent, iar schimbările intervenite asupra osului alveolar nu îți vor provoca nici un fel de disconfort.

E necesar ca în toată această perioadă să acorzi o atenție sporită periajului și igienei orale, pentru a evita apariția plăcii bacteriene și a cariilor.

Cui îi este potrivit un aparat dentar fix metalic?

Tratamentul cu aparat dentar metalic este potrivit pacienților de orice vârstă.

Cu ajutorul său va fi corectată în timp poziția dinților pe arcadă, dar și poziția mușcăturii.

Costul redus, dar și eficiența de care a dat dovadă în tratamente îl fac să fie în continuare apreciat și recomandat de către specialiștii ortodonți.

Cele două componente ale acestui aparat - bracketul metalic și arcul - sunt completate de anumite elastice, care pentru copii, pot fi colorate la cerere.

Acest lucru a produs și un trend în rândul copiilor și al adolescenților, datorită căruia, purtarea aparatelor dentare fixe metalice a cunoscut o popularitate ridicată în ultimii ani.

6 avantaje ale aparatului dentar metalic

Prin creșterea evoluției tehnologice dentare la nivel global, aparatele dentare metalice au beneficiat de numeroase îmbunătățiri, care astăzi, oferă avantaje esențiale persoanelor cu diverse anomalii dentare :

  1. 1. pot fi recomandate pentru corectarea majorităților anomaliilor dentare sau dento-maxilare;

  2. 2. au cel mai mic preț între aparatele dentare fixe; 

  3. 3. sunt disponibile la dimensiuni ale bracketilor mai reduse, comparativ cu alte aparate dentare;

  4. 4. posibilitatea relipirii bracketilor care se desprind accidental;

  5. 5. dispun de bracketi robuști cu care se lucrează ușor;

  6. 6. componentele aparatului sunt foarte rezistente.

Singurele dezavantaje ale acestor aparate dentare sunt vizibilitatea mai pronunțată și disconfortul provocat în zona obrajilor în prima săptămână de tratament.

Eficiența ridicată a tratamentului, precum și rezistența mare în cazul șocurilor, comparativ cu bracketii de ceramică, le fac totuși, să fie o alegere ideală pentru orice adult sau copil, care au nevoie de tratament ortodontic.

Servicii moderne de ortodonție la prețuri promoționale - Clinica Syrodent by Dr. Adel Abboud!

Pentru a beneficia de avantajele tratamentului cu un aparat dentar metalic e necesar să apelezi la serviciile unui medic specialist ortodont.

La clinica stomatologică Syrodent by Dr. Adel Abboud din București, vei găsi personal medical specializat, dar și aparate dentare cu bracketi din metal, ceramică sau safir.

Medicul specialist în ortodonție îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie și tratamente personalizate, cu rezultate pe termen lung.

Costul aparatelor dentare metalice diferă de la caz la caz, implicând consultațiile periodice, dar și igienizările profesionale -  necesare pentru obținerea rezultatelor finale.

Pentru a veni în sprijinul pacienților săi, clinica oferă periodic, diverse oferte promoționale pentru procedurile stomatologice.

Profită de oferta la aparatele dentare metalice pentru a-ți trata cu succes dantura și a obține un zâmbet strălucitor!

De acum, ai toate motivele să zâmbești și să te bucuri cu adevărat de fiecare dată!

Programează-te și obține informații despre aparatele dentare metalice și despre cum îți pot transforma zâmbetul, direct de la specialist!

Apelează la clinica Syrodent By Dr. Adel Abboud din București: str. Barbu Văcărescu, nr 41, telefon - 0752 100 030 și fă primul pas, către zâmbetul frumos pe care ți-l dorești!!!