ARTICOLE

Cum se schimba un scutec pentru adulti?

Cum se schimba un scutec pentru adulti?

A pune un scutec pentru adulți pe altcineva poate fi puțin dificil – mai ales dacă ești nou în acest proces. În funcție de mobilitatea purtătorului, scutecele pot fi schimbate în timp ce persoana este în picioare, așezată sau întinsă. Pentru persoanele care îi îngrijesc pe cei care au nevoie, poate fi mai ușor să înceapă cu persoana întinsă. A rămâne calm și respectuos te va ajuta să păstrezi această experiență pozitivă, cu mai putin stres.

Dacă persoana poartă un scutec care trebuie schimbat mai întâi, citește despre cum să scoți un scutec pentru adulți aici. Descopera aici scutece adulti la e-motion.ro.Pasul 1: Îndoaie scutecul

După ce te-ai spălat pe mâini, pliază scutecul pe el însuși pe distanțe lungi. Păstrează suportul scutecului îndreptat spre exterior. Nu atinge interiorul scutecului pentru a evita contaminarea. Acest lucru este deosebit de important dacă purtătorul are o erupție cutanată, escare deschisă sau piele deteriorată. Pot fi purtate mănuși în timpul acestui proces, dacă preferi.

Pasul 2: Muta purtătorul într-o poziție laterală

Poziționează purtătorul într-o parte. Așeaza ușor scutecul între picioarele lui sau ei, cu partea din spate a scutecului mai mare îndreptată spre fese. Aranjeaza capătul din spate astfel încât să acopere complet fesele. 

Pasul 3: Muta purtatorul pe spate

Roaga-l pe cel care îl poartă sa stea pe spate, mișcându-se încet pentru a menține scutecul neted și plat. Aranjează partea din față a scutecului, așa cum ai făcut cu partea din spate. Asigură-te că scutecul nu este strâns între picioare.

Pasul 4: Fixeaza urechile de pe scutec

Odată ce scutecul este într-o poziție bună, fixează urechile adezive. Urechile inferioare trebuie fixate astfel pentru a acoperi fesele; Urechile de sus trebuie fixate în așa fel pentru a fixa talia. Asigură-te că potrivirea este confortabilă, dar, de asemenea, asigură-te că purtătorul este încă confortabil.

Pasul 5: Reglează marginile pentru confort și pentru a preveni scurgerile

Trece cu degetul în jurul elasticului și a zonei inghinale, asigurându-te că toate volanele sunt îndreptate spre exterior și că etanșarea piciorului este sigură. Acest lucru va ajuta la prevenirea scurgerilor. Întreabă purtătorul dacă este confortabil și fa toate ajustările necesare.

Aflați mai multe despre produsele de îngrijire a pielii care ajută la protejarea pielii de sub scutec aici.

5 puncte cheie de reținut:

  1. Asigură-te că alegi dimensiunea corectă a scutecului.
  2. Asigură-te că toate volanele și elasticele sunt orientate spre exterior, departe de cuta interioară a coapsei.
  3. Fixează ambele urechi superioare pentru a fixa produsul în zona taliei.
  4. Fixează ambele urechi inferioare pentru a acoperi fesele.
  5. Dacă ambele file se suprapun în zona stomacului, ia în considerare o dimensiune mai mică.

Notă: nu arunca produsele pentru în toaletă.

Dacă ești începător, poate fi o provocare să-ți dai seama cum să pui un scutec pentru adulți pe tine sau pe cineva drag. Pentru a te ajuta, am creat ghid de mai sus care explica pas cu pas cum să pui un scutec pentru adulți.

Dacă ai întrebări sau ai nevoie de ajutor, te rugăm să nu eziți să contactezi echipa noastră de asistență!