ARTICOLE

4 moduri simple de a-ti atinge obiectivele de marketing online

4 moduri simple de a-ti  atinge obiectivele de marketing online

Operațiunile legate de marketing sunt complexe, iar atunci când o firmă încearcă să stabilească anumite targete de atins, va constata că este nevoie de personal calificat pentru acest scop.

Dacă nu vrei să înființezi un nou departament în firmă sau să apelezi la freelanceri, cea mai bună idee este să semnezi un contract cu o agenție de Marketing Online.

Specialiștii din cadrul agenției re7consulting sunt gata să te sprijine eficient și profesional. O consultanta marketing online este necesară, pentru orice website și orice firmă care oferă produse și servicii. Nu ai cum să te ocupi corect de campaniile pe rețelele sociale, de anunțuri Google, de content. Toate acestea și multe altele sunt realizate mai rapid, corect și sigur de către oameni cu experiență.  

În zilele noastre ai la îndemână toate instrumentele de marketing imaginabile. Pentru a-ți atinge aceste obiective marketing, la nivelul companiei, și pentru a ști ce să soliciți agenției, e cazul să iei câteva măsuri simple.

Setează obiectivele S.M.A.R.T.

În lumea marketingului, e greu să găsești ceva la fel de consistent și atemporal ca faimosul acronim S.M.A.R.T. Obiectivele și target-urile sunt practic sinonime cu afacerile, așa că iată ce reprezintă SMART pentru atingerea obiectivelor:

>  Specific - Abordează problemele sau noile oportunități cu mare atenție, până la ultimul detaliu. Construirea obiectivelor pe ambiguitate este cel mai simplu mod prin care le poți destrăma cu ușurință și nu le vei duce la îndeplinire.

>  Măsurabil - Din nou, fii specific și stabilește repere în trepte mici care să ducă la realizarea obiectivelor. Este important să simți că faci pași mici, durabili, nu salturi uriașe

>  Acționabil - De multe ori, obiectivele ne umplu mintea cu o sumedenie de idei, care însă rămân la stadiul de proiecte. Oferă-ți ocazia de a acționa - nu scrie doar idei.

>  Relevant - Acțiunea ta va fi relevantă pentru comercializarea produsului sau serviciilor tale? Există modalități mai bune de a acționa pentru realizarea obiectivelor tale?

>  Limitat în timp – Campaniile de marketing se întind pe perioade mari, iar obiectivele par îndepărtate. Setează anumite repere și împarte  acțiunile în tranșe, iar  segmentarea îți va permite să îți  analizezi progresul.

Acum, că ai o idee despre formatul stabilit pentru crearea obiectivelor, iată câteva dintre cele mai comune obiective pe care speciaiștii în marketing le încorporează în strategiile lor.

Încurajarea vânzărilor

Afacerile fără vânzări nu sunt deloc afaceri. Pentru a afla dacă eforturile depuse de firmă prin acțiuni de marketing convertesc potențialii clienți în cumpărători, va trebui să urmărești corelația dintre campaniile de promovare și creșterea vânzărilor.

Îmbunătățirea imaginea produsului

Dacă ai constatat vreodată că există clienți potențiali care nu știu ce anume comercializezi, e nevoie să crești gradul de cunoaștere a brandului. În plus, față de reclame folosind Google Ads și postări pe rețelele sociale , e bine să încurajezi optimizarea conținutului website-ului tău.  O analiză corectă realizată de o agenție profesionistă, îți poate da soluții pentru promovarea mai eficientă a brandului. Pentru un start corect, e nevoie de o consultanță marketing, pentru a identifica modul în care imaginea firmei tale are nevoie de îmbunătățire.

Atragerea clienților noi

Dintre toate instrumentele de marketing disponibile, social media este de departe cea mai eficientă în direcționarea spre clienți noi. Nu numai că poți găsi grupuri relevante sau cuvinte cheie pentru a partaja conținutul, dar poți formula cele mai bune anunțuri de promovare a afacerii tale. Agenția de marketing digital re7consulting îți poate oferi o imagine clară a modului de atingere a obiectivelor de marketing.  Dacă ai nevoie de clienți noi și vrei să stimulezi vânzările, nu îți irosi bugetul înainte de a asculta sfatul specialiștilor.