ARTICOLE

4 aspecte pe care trebuie sa le stii atunci cand organizezi un workshop

4 aspecte pe care trebuie sa le stii atunci cand organizezi un workshop

În prezent există o tendință modernă de a împărtăși din cunoștințele noastre și celorlalți, dincolo de activitățile curriculare, materializată prin desfășurarea de workshop-uri. Un workshop poate însemna, dincolo de predarea sau explicarea unor informații, chiar și punerea în aplicare a cunoștințelor primite. De aceea, organizarea unui workshop nu este tocmai facilă, ci trebuie să ai în vedere următoarele aspecte.

Alege o locație potrivită

Există mai multe lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vine vorba despre locație, iar primul aspect pe care trebuie să îl iei în calcul este spațiul dimensional în sine. Pentru a alege o sală cu o anumită capacitate este nevoie să cunoști numărul invitaților la eveniment.

Ulterior, în funcție de numărul de persoane invitate, va trebui în procesul de organizare workshop să alegi și o sală deosebită ca aspect, deoarece acest lucru va contribui la prestanța evenimentului. Este important să alegi o sală cu o vedere deosebită, așa cum este sala oferită de către SkyBar Dorobanți, care oferă o vedere spectaculoasă asupra Bucureștiului. O locație centrală, amenajată ultramodern, îți oferă o sală încăpătoare, în care poți să îți organizezi workshopul dorit, astfel încât acesta să fie memorabil.

Alege o temă interesantă pentru public

 De cele mai multe ori, tema este cea care asigură succesul unui eveniment de tip workshop. Pe scurt, subiectul vinde, așa că prezintă-ți workshop-ul într-un mod cât mai original și creativ. În funcție de aceasta, ai în vedere și alegerea unor vizualuri corecte, a unor bannere și imagini care să reprezinte cât mai bine imaginea evenimentului tău.

Alege un meniu pentru eveniment

 Chiar dacă un workshop nu este un eveniment atât de fastuos precum o petrecere sau o gală, tot va trebui să ai în vedere organizarea servirii de preparate. Poți opta pentru bufet suedez sau pentru meniuri individuale, însă în oricare dintre cazuri va trebui să analizezi puțin opțiunile.

Cea mai eficientă situație este cea în care apelezi la serviciile unei firme de catering sau chiar să optezi pentru serviciile oferite de către sala în care organizezi workshop-ul. În acest fel ai un control mult mai eficient asupra parcursului evenimentului, costurilor și desfășurării întregului workshop.

Nu uita de decorațiuni

 De cele mai multe ori, atunci când organizezi un eveniment, înclini să ai în vedere mai mult aspectele funcționale și mai puțin pe cele de decor. Alege așadar flori pentru eveniment, sau alte obiecte decorative și include pentru fiecare invitat câte un mic cadou, precum un săculeț tip mărturie, cu lavandă, flori presate sau orice alt element decorativ. De asemenea alege o culoare definitorie pentru eveniment, care să pună cât mai bine în valoare workshop-ul și starea de bine a invitaților.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care nu trebuie să le pierzi din vedere atunci când vrei să organizezi un workshop. Nu uita că dacă vrei să împărtășești un know-how, invitații tăi vor fi atenți la toate detaliile organizatorice, așadar depune eforturi pentru a le arăta acestora că ți-ai dat interesul pentru a le oferi un ambient cât mai plăcut.

Sursa: Agentie SEO - DIGITAL INBOUND