ARTICOLE

Draga viitorule posibil angajator,

Draga viitorule posibil angajator,

Sunt sigur ca te intrebi de ce te trezesti cu atatea CV-uri ratacite, care nu au nici o legatura cu postul pe care il oferi. In afara de cei complet aerieni, care aplica la intamplare, mai exista o categorie, si anume, cei care spera ca disponibilitatea de a invata si ablitatile deja dobandite contrabalanseaza faptul ca nu indeplinesc toate cerintele. Acest lucru poate fi un motiv suficient pentru a le da o sansa si, chemandu-i la un interviu, s-ar putea sa constati ca unul dintre ei este potrivit pentru acest post.

Pentru ca raspunsurile la oferta ta de angajare sa fie multumitoare sunt, insa, cateva lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare: In primul rand, daca vei mentiona anumite informatii esentiale despre post inca din titlu te vei asigura ca anuntul va fi citit de cine trebuie. Pentru a gasi un post potrivit, incep prin a face o cautare dupa cuvinte cheie. Ca rezultat apar zeci de posturi vacante. Pentru ca trebuie sa stabilesc pe care dintre ele sa le accesez mai intai, voi cauta indicii din titlu si din denumirea firmei. Titlurile bine detaliate, vor tine la distanta pe nepoftiti si vor atrage un candidat potrivit, iar cele mai interesante vor avea prioritate. Cat despre denumirea firmei, tie nu ti s-ar parea ciudat daca eu mi-as posta CV-ul fara sa-mi precizez numele?

Lucrurile esentiale ce trebuie sa se gaseasca in continutul anuntului sunt: ce voi avea de facut la acest loc de munca si ce trebuie sa stiu pentru a ma descurca in acest domeniu. In functie de cerintele postului imi voi putea face o idee despre cum va arata o zi de munca in aceasta firma.

In ce priveste studiile trebuie sa aflu ce specializare este cea mai apropiata de nevoile postului, iar daca sunt necesare cunostinte tehnice, in ce domeniu trebuie sa fie acestea, electric, mecanic, instalatii.

Desigur, salariul oferit este foarte important. El poate fi echilibrat prin posibilitatea de a capata abilitati noi, de a avansa rapid sau prin alte bonusuri si facilitati, dar si printr-o admosfera placuta de lucru.

Pentru a fi bine inteles, continutul anuntului trebuie redactat in asa fel incat sa fie usor de citit si la obiect. Subliniaza foarte clar care sunt acele calitati si cunostinte absolut obligatorii, eliminatorii, pe care, daca nu le posed, nici sa nu-mi treaca prin cap sa aplic. Apoi enumera abilitatile absolut necesare si nivelul de cunoastere, apoi cele care se pot invata din mers si mai ales cele pe care, daca le detin, sunt in avantaj. Mentioneaza care sunt cursurile si certificatele necesare. Un alt criteriu de selectie pe care as vrea sa-l aflu din anunt este cat de multa experienta consideri ca ar trebui sa aiba o persoana pentru a realiza bine slujba. Poti sa accepti o persoana care are aptitudinile necesare, dar nu are experienta ceruta? Poti sa oferi un mentor, supraveghere si indrumare, sau trebuie sa invat singur meseria din mers? Din descrierea firmei as fi dorit sa aflu mai multe lucruri despre evolutia pe care o va avea firma in urmatorii ani si care este importanta postului pe care il voi ocupa in planurile companiei. Este compania in dezvoltare? Care sunt oportunitatile de dezvoltare ale unui angajat in cadrul acestei companii? Care sunt avantajele companiei asupra competitorilor sai? De asemenea, foarte important este mediul de lucru pentru ca el poate sa compenseze unele minusuri ale ofertei dumneavoastra. Care este partea cea mai atractiva a acestui job? Care sunt provocarile? Are o atmosfera destinsa, se concentreaza pe lucrul in echipa, este competitiv in mare masura, independent, ofera beneficii atragatoare? Cu cat oferi mai multe detalii despre postul respectiv in anunt, cu atat candidatii se vor potrivi mai bine cu profilul postului. Ofera informatii despre calitatea companiei, etica de munca, programele de recompensa, oportunitatile de dezvoltare, provocarile, admosfera de lucru si colegi.

Realizeaza un anunt pentru care ai vrea sa candidezi si tu! In felul acesta nu vei mai gasi printre aplicari CV-uri care, nu numai ca nu indeplinesc conditiile esentiale, dar nici macar nu au de-a face cu domeniul, exceptie facand aerienii si optimistii incurabili...

In speranta ca imi vei acorda o sansa si ma vei chema la un inteviu pentru a ne cunoaste mai bine, multumesc pentru ca ai citit aceste sugestii,

Viitorul tau posibil angajat