ARTICOLE

Cinci joburi atractive pentru studenti in timpul verii

Cinci joburi atractive pentru studenti in timpul verii

Locurile de muncă sezoniere pot reprezenta o modalitate excelentă pentru studenți de a câștiga bani pentru shopping sau pentru vacanțe, de a cunoaște oameni noi, de a dobândi experiență în câmpul muncii și de a se distra. 

 

Unele joburi se vor baza pe cunoștințe pe care deja le-au dobândit în timpul facultății, în timp ce altele îi vor ajuta să-și descopere abilități noi. În timpul verii, locurile de muncă de pe litoral sunt cele mai căutate, însă, există multiple oportunități și pentru studenții care rămân în centrele universitare sau se întorc în orașele natale.

 

Vă prezentăm, în continuare, câteva dintre cele mai atractive joburi pentru studenți:

1. Salvamar

S-a deschis sezonul estival, iar numărul turiștilor de pe litoralul românesc crește cu fiecare weekend din vară. De asemenea, chiar dacă încă sunt multe restricții impuse de pandemia de coronavirus, autoritățile au permis redeschiderea piscinelor exterioare. Astfel, cei care știu să înoate foarte bine și să acorde primul ajutor își pot găsi cu ușurință un job ca salvamar în această vară. Asemenea locuri de muncă reprezintă o oportunitate de a câștiga bani, dar și de a avea un stil de viață activ. 

2. Dădacă

Unul dintre cele mai căutate joburi ( locuri de muncă)  în timpul verii este cel de dădacă. Având în vedere contextul epidemiologic actual, multe creșe și grădinițe care erau deschide în timpul verii și-au întrerupt activitatea anul acesta, deoarece nu sunt echipate corespunzător pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. Astfel, părinții care nu pot lipsi de la locul de muncă și nu își pot lăsa copiii cu bunicii ori cu vecinii apelează la ajutorul unei dădace. Pentru studenți, acesta este unul dintre joburile care nu implică un efort foarte mare, dar cere responsabilitate. Jocuri, ore de lectură, distracție în aer liber - așa ar urma să arate vara unui student care își dorește să câștige bani având grijă de copii.

3. Chelner

Un alt job care este la mare căutare în rândul studenților este din domeniul HoReCa. Cu toate că, în prezent, sunt deschise doar terasele, studenții își pot găsi un loc de muncă pe litoral sau în marile aglomerări urbane. Un astfel de job le dă posibilitatea să își exerseze abilitățile sociale, să descopere mai multe despre gastronomia internațională și să câștige un salariu atractiv. 

4. Web designer

Pentru pasionații de computere, care au cunoștințe în crearea de layouturi pentru site-uri web și se pricep la prelucrarea imaginii și la crearea unor elemente de identitate vizuală, un job de web designer poate fi oportunitatea potrivită pentru această vară. Multe firme își doresc să devină mai vizibile și să-și maximizeze prezența în mediul virtual, astfel că un job în acest domeniu ar putea presupune updatarea unui site deja existent sau crearea de la zero a unei pagini web. Avantajul acestui loc de muncă este că poate fi realizat ca freelancer. În acest context, studenții nu vor fi obligați să fie prezenți la birou opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână.

5. Meditator

Meditațiile au reprezentat multă vreme o oportunitate pentru studenți de a câștiga bani în vacanța de vară. Fie că împărtășesc din cunoștințele lor studenților care au restanțe și urmează să dea examenele în toamnă, fie că oferă meditații absolvenților de liceu care vor să se înscrie la facultate, acest job este unul ofertant. Mai mult decât atât, datorită avansului tehnologic, în prezent, meditațiile pot fi realizate online, pe diferite platforme, precum Skype, Zoom sau WhatsApp. 

 

Fiecare oră petrecută în câmpul muncii reprezintă un avantaj pentru studenții care vor să își găsească un job full-time în viitorul apropiat, iar experiențele din timpul verii sunt o modalitate excelentă de a conștientiza implicațiile din mediul profesional.

 

Sursă foto: Ollyy/ Shutterstock