ARTICOLE

Esti multumit de jobul actual?

Esti angajat de ceva timp la actualul job si ai ramas pe aceeasi pozitie de la angajare. Marirea de salariu se lasa asteptata si deja ar fi cazul sa te gandesti ca ar trebui sa iti schimb jobul. Care sunt motivele care te tin pe loc?

 

1. Nepasarea / lipsa de informare

Conceptul ca sistemul este de asa natura incat nu iti permite sa inaintezi in drumul spre dezvoltarea carierei este invechit. Acest tip de gandire se bazeaza pe limitarea cunoasterii pietei muncii doar la cele cateva cazuri ale unor prieteni care sunt nefericiti la locurile lor de munca. Aceasta fraza devine, in timp, o justificare buna daca persisti in a nu-ti schimba jobul.

2. Speranta nefondata

Astepti sa iti fie acordata o marire de salariu sau o promovare, intrucat esti de mult timp la jobul in cauza. Unul dintre motivele pentru care cineva se afla intr-un job fara viitor este acela ca pur si simplu nu-si da seama ca se afla intr-o asemenea situatie. Se intampla ca, de multe ori, sa realizezi prea tarziu ca te afli intr-un job care nu te avantajeaza si atunci risti sa invoci motivul ca esti prea batran pentru o schimbare de cariera.

3. Comoditatea

Exista persoane care se multumesc cu locuri de munca mai prost platite, insa unde jobul in sine nu presupune prea mult efort. Totusi, a sta opt ore la birou fara a avea de munca poate fi mai obositor decat daca jobul ar inseamna incarcarea cu task-uri.

4. Apatia / Oboseala

Chiar si in viata personala se intampla sa te consideri prea obosit ca sa mai faci o schimbare. Cu atat mai mult in cazul jobului, cand oboseala fizica si psihica poate proveni dintr-o stare prelungita de nemultumire. Rutina este, de asemenea, o sursa de apatie.

5. Teama

Frica de nou, de schimbare, teama de a nu gasi un job care sa ti se potriveasca dupa ce iti dai demisia sunt motive pentru care te complaci in situatia prezenta. Poate ca nu te simti pregatit pentru un job mai bun. Calificarea intr-un domeniu necesita cursuri de specializare, ceea ce presupune timp si bani.

Informeaza-te si incearca sa iti depasesti inhibitiile, sunt multe persoane care au reusit in cariera. Totul incepe cu tine si capacitatea de dezvoltare personala. Elimina orice motiv care te tine pe loc si gaseste jobul care ti se potriveste!