ARTICOLE

Sa-ti postezi CV-ul sau sa aplici la joburi?

Recrutarea online a castigat teren printre tipurile clasice de angajare in ultimii ani: atat candidatii, cat si angajatorii economisesc timp prin utilizarea internetului in beneficiul lor. Vrei sa iti faci CV-ul cunoscut? Exista mai multe variante de promovare online a propriului CV: blog, comunitati online, site-uri de recrutare.

Intrebarea care apare este daca ar fi mai indicat sa postezi un curriculum vitae si sa astepti sa fii contactat de angajator sau sa cauti in miile de oferte de locuri de munca si sa trimiti direct CV-ul la ceea ce te-ar interesa? Ambele variante sunt utile si iti deschid oportunitati pentru cariera. Daca avantajele de a trimite CV-ul la diverse companii cu joburi vacante sunt evidente, iata care sunt motivele pentru care ai accepta sa iti postezi un curriculum vitae online cat mai curand:

1. Un CV online inseamna prezenta pe internet

O simpla cautare pe internet sau pe un website iti poate aduce informatii pentru orice problema. Daca vrei sa obtii un job la o anumita companie, primul impuls va fi sa cauti pe internet detalii despre organizatie. La fel va face, probabil, si un posibil anagajator: te cauta dupa nume. Ce apare pe internet despre tine?

2. Un CV online este mult mai usor de manevrat

Prin cateva click-uri, CV-ul tau poate ajunge la orice angajator in doar cateva minute. Poti accesa CV-ul de la orice calculator, iar printr-o simpla tiparire il poti pune pe masa recrutorului.

3. Un CV online este usor de modificat

In cateva minute poti face orice schimbare in curriculum vitae, poti adauga competente sau joburi noi, pe masura ce acumulezi experienta si cunostinte. De cele mai multe ori, atunci cand iti citesti CV-ul dupa o perioada mai lunga de timp, realizezi ca ai fi putut sa te exprimi mult mai bine in anumite paragrafe. Cu ajutorul functiei de editare poti face oricand diverse modificari in CV.

4. Primesti oferte fara sa cauti un job

In perioada in care esti angajatat si nu esti preocupat de a gasi un alt job, CV-ul tau online lucreaza pentru tine. Oricand poti fi contactat de un headhunter care a gasit CV-ul tau pe site si care vrea sa-ti faca o oferta de angajare de nerefuzat.

5. Testezi eficienta CV-ului tau

Cel mai bun test pentru un curriculum vitae este sa vezi daca esti cautat de angajatori. Chiar daca nu esti in cautarea unui job, este bine sa ai CV-ul pregatit. De ce sa pierzi potentiale ocazii bune, cand poti sa verifici din timp daca angajatorii ar fi interesati de abilitatile tale?

6. Poti cauta un alt job fara sa stie nimeni

Site-urile de recrutare iti ofera si posibilitatea de a-ti ascunde identitatea. Astfel, poti fi contactat de catre angajatori prin intermediului unui website dupa ce ti-au vazut CV-ul, fara ca ei sa-ti stie, de fapt, numele sau adresa. In acest fel, actualii tai angajatori nu vor afla ca tu iti cauti un alt job.