ARTICOLE

6 moduri in care poti sa pierzi un interviu

6 moduri in care poti sa pierzi un interviu

Exista aspecte de care poate nu tii cont atunci cand te prezinti la un interviu de angajare, dar ele te pot face sa ratezi jobul. Pe langa o tinuta neprofesionala, iata inca sase moduri prin care poti convinge un recrutor… sa nu te aleaga pentru jobul vacant la un interviu de angajare.

1. Mergi nepregatit la interviu

La un interviu de angajare, daca nu stii cat mai multe despre companie, angajator sau domeniu, acesta poate fi considerat un semn de dezinteres sau “lene”, mai ales cand accesul la informatie este atat de facil astazi.

2. Nu poti comunica.

Emotiile si nervozitatea te pot impiedica sa te exprimi clar si eficient la un interviu de angajare. Aceste stari sunt date si de lipsa de pregatire, ceea ce duce la o incredere scazuta in capacitatile tale. Pentru a comunica bine la un interviu de angajare, elimina emotiile si fii bine pregatit!

3. Ai o atitudine agresiva si aroganta la interviul de angajare.

Putini angajatori au curajul sa dea un job cuiva care spune ca le stie pe toate si, mai mult, face scandal din orice. Chiar daca nu esti de acord cu ceea ce spune angajatorul la interviu, nu adopta o atitudine agresiva - risti nu doar sa pierzi jobul, ci si imaginea ta in acea companie.

4. Inventezi scuze neplauzibile la interviu.

Orice reactie de genul “mi-a mancat cainele tema” demonstreaza iresponsabilitate si imaturitate, cu atat mai mult la un interviu de angajare. O atitudine profesionista inseamna sa faci alegeri si sa-ti asumi responsabilitatea pentru ele. Nu vei capata respect daca arunci mereu vina pe altii.

5. Iti critici fostul sef.

Chiar daca ti-ai parasit fostul job pentru ca seful tau isi asuma toate meritele pentru munca pe care o depuneai si te acuza pe nedrept, nu e cazul sa te plangi de aceste lucruri, la un interviu de angajare, viitorului tau sef. Atunci cand esti intrebat de ce ai parasit fostul job, spune doar ca nu-ti oferea posibilitatea de a-ti dezvolta cariera.

6. Ai o strangere de mana deloc ferma 

Chiar daca e vorba de cateva secunde, prima strangere de mana la interviu lasa o impresie puternica. Evita la prima intalnire cu un angajator sa oferi doar varful degetelor, sa ai o strangere de mana slaba sau, dimpotriva, sa strangi degetele ca intr-o menghina.

Toate aceste detalii creeaza intregul, imaginea pe care o oferi despre tine la un interviu de angajare. La felul in care te prezinti la interviu contribuie informarea ta, pregatirea, atitudinea si reactiile tale. Arata ca esti o persoana de incredere, responsabila si matura, un profesionist, cineva cu care si tu ai vrea sa lucrezi si vei obtine jobul!