ARTICOLE

6 intrebari cheie pe care sa le pui la interviul de angajare

Cheia unui interviu de angajare bun este sa afli cat mai multe despre potentialul angajator. Punand acest sase intrebari la interviul de angajare vei dovedi interes pentru job si profesionalism si vei avea, totodata, o imagine mai clara cu privire la oportunitatile si provocarile din companie.

1. Care au fost motivele pentru care persoana care avea jobul inaintea mea a plecat? (Daca este un job nou: Cum au fost rezolvate responsabilitatile pe care le implica acest job in trecut?)

De ce trebuie sa intrebi acest lucru la interviul de angajare: Pentru a sti daca jobul pentru care aplici este unul potrivit, trebuie sa cunosti orice problema sau istorie asociata cu postul. De exemplu, este important sa afli inca de la interviul de angajare daca:

  • cel care a avut jobul inaintea ta a fost promovat, a fost dat afara sau a parasit jobul din diverse motive;
  • este un job temporar sau un loc de munca nou?

Raspunsurile recrutorului la interviul de angajare iti vor da detalii despre ceea ce asteapta managementul de la ocupantul jobului si cum compania poate creste.

2. De ce as alege sa lucrez aici? Care sunt elementele care ma vor determina sa pastrez jobul?

De ce trebuie sa intrebi acest lucru la interviul de angajare: Ca outsider in companie, scopul tau este sa afli cat mai multe despre cultura organizationala la interviul de angajare, cand inca poti sa te razgandesti cu privire la job.

3. Care este prima problema pe care va trebui sa o rezolv?

De ce trebuie sa intrebi acest lucru la interviul de angajare: Ca sa fii sigur ca iti vei face jobul bine, afla inca de la interviul de angajare ce asteptari are noul manager de la tine si care iti vor fi responsabilitatile.

4. Ce puteti sa imi spuneti despre superiorul caruia ii voi da raportul?

De ce trebuie sa intrebi acest lucru la interviul de angajare: Indiferent de cat de minunata este compania angajatoare, la job iti vei petrece timpul lucrand pentru un manager anume. Trebuie sa afli inca de la stadiul de interviu de angajare:

  • cine este acea persoana;
  • cum se va realiza comunicarea;
  • la ce perioada iti va fi evaluata munca.

5. Care este profitul companiei in ultimul an si care sunt proiectele de viitor?

De ce trebuie sa intrebi acest lucru la interviul de angajare: Daca ai de gand sa iti pastrezi jobul pentru o perioada mai mare, este important sa cunosti aspecte legate de profitabilitatea companiei si de planurile de viitor. Evident, te-ai documentat si tu, iar raspunsurile recrutorului la interviul de angajare iti vor arata daca ti-ai facut bine temele.

6. Care este urmatorul pas dupa acest interviu?

De ce trebuie sa intrebi acest lucru la interviul de angajare: Aceasta este o intrebare importanta, plasata in special la finalul interviului de angajare. Este necesar sa stii ce se va intampla dupa acest punct al interviului, ca sa iti planuiesti traseul carierei.

Daca mai exista candidati pentru job, compania poate sa nu iti faca o ofera de salariu imediat, de aceea trebuie sa stii cat timp sa astepti telefonul lor sau daca este cazul sa revii tu. In acest ultim caz, cere numarul direct al celui cu care ai discutat la interviul de angajare.

 

Cei care au citit acest articol au mai citit si:

Exista 6 tipuri de recrutori - cum le faci fata la interviul de angajare?

Ce gandeste un angajator cand iti citeste CV-ul