ARTICOLE

Stati acasa si castigati lupta impotriva Coronavirus - COVID 19, prin FITNESS !

Confruntarea cu pandemia Covid 19 - Coronavirus, ne-a adus, pe toți, cu picioarele pe pământ, acum știm că suntem vulnerabili în fața unei crize epidemiologice și principala noastră grijă este aceea de a ne întări sistemul imunitar.

De ce este atât de importantă imunitatea?

Imunitatea este mecanismul de apărare al organismului în fața tuturor factorilor care îl agresează, numiți generic agenți patogeni. 

Iar componentele sale, timusul, măduva osoasă, splina, ganglionii limfatici, amigdalele, reprezintă prima linie de apărare a organismului în fața virusurilor, bacteriilor, celulelor maligne, paraziților.

De un răspuns adecvat al sistemului imunitar depinde îmbolnăvirea sau, dimpotrivă, starea noastră de sănătate. 

Ne naștem cu o formă de imunitate, cea înnăscută, moștenire genetică de la părinții noștri. 

Dar, cel de-al doilea tip de imunitate, cel dobândit, este cel care conteaza! Pentru că poate fi modificat în permanență prin contactul cu diverse microorganisme și prin vaccinare.

Studiile medicale arată, însă, că dieta și sportul sunt doi factori importanți de creștere a capacității organismului de apărare, chiar și în fața celor mai contagioase boli. 

Cum susține fitnessul imunitatea?

Oamenii de știință din domeniul medical, au demonstrat  că există o legătură clară între mai multe tipuri de mișcare, printre care și fitnessul, și protejarea împotriva contactării diferitelor infecții. 

Astfel, sistemul imunitar reacționează pozitiv la activitatea fizică prin creșterea numărului de limfocite T și a NK - killer naturale, celule implicate în producția de anticorpi. 

Fitnessul, pune în  mișcare, la propriu, întreaga uzină de celule a organismului, devine un aliat al imunității,  cu condiția de a fi corect practicat, fapt posibil doar sub îndrumarea unui antrenor personal specializat. 

Și asta pentru că un program de antrenament necontrolat ca și intensitate, poate să crească nivelurile de cortizol și de adrenalină, cu efecte negative asupra tensiunii arteriale și a colesterolului, funcții organice esențiale în echilibrarea sistemului imunitar.

De aceea, doar un antrenor de fitness, ne poate ajuta cu un program de exerciții potrivit pentru reglarea acestor hormoni de stres, care în cantitate prea mare scad temporar imunitatea.

Cum ar fi dacă fitnessul ar fi un medicament sau chiar un antidot?

Da, exercițiile fizice sunt parte a unui stil de viață sănătos.

Deja fitnessul este recunoscut pentru puterea sa de a ajuta la ameliorarea afecțiunilor musculo-scheletice, sclerozei multiple, diabetului, problemelor cardiovasculare ori a anxietății și depresiei.

Dacă nu ai început încă să practici fitnessul, fă-o!

Pentru că așa îți poți susține sistemul imunitar, inclusiv în lupta împotriva unor virusuri de temut, cum este și Coronavirus - COVID 19! 

150 de minute de exerciții moderate pe săptămână sau un program complex și individualizat de 75 de minute de fitness pe săptămână sunt acel boost de energie de care celulele macrofage au nevoie pentru a reacționa cu un răspuns imun în lupta cu agenții patogeni. 

Echipa HUMAN FITNESS CLINIC are soluții eficiente pentru fiecare persoană care dorește să își  crească imunitatea, dar să asigure și un suport sistemelor cardiovascular, osteo-musculo-articular, respirator, digestiv și nervos. 

Cum poți să faci fitness alături de un antrenor personal, din confortul casei tale?

Chiar dacă zilele de carantină ne impun statul acasă, putem să valorificăm, prin fitness, acest timp în favoarea noastră, pentru a atinge o stare de bine și de echilibru, atât la nivel fizic, cât și psiho-emoțional. 

Specialiștii în fitness ai Clinicii Human îți propun, ACUM ONLINE, programe unice și 100 % personalizate de  slăbire, tonifiere musculară, corectare posturală, de reducere a durerilor cronice ori antrenamente antistress.

Programe sunt construite doar după o evaluare a condiției fizice, deoarece

" În industria fitnessului, veriga slabă este dezechilibrul dintre sănătate și mișcare. Conceptul nostru pleacă de la introducerea kinetoterapiei în fitness și în felul acesta ne asigurăm că vom aplica un program complet în funcție de particularitățile, dar și dorințele fiecăruia. " Cristi Strava - Preparator fizic

Fiecare plan de antrenament individual  se va baza pe expertiza și implicarea întregii echipe HUMAN, formată din Antrenor, Preparator Fizic, Tehnician Nutriționist, Kinetoterapeut și Chiropractician.

Astfel, fiecare membru Human va efectua doar exercițiile de fitness potrivite lui, știind exact care vor fi beneficiile pentru sănătate pe termen mediu și lung!

Iar calitatea serviciilor de fitness și de kinetoterapie este garantată prin contract și prin promisiunea ‘’ 100 % mulțumit sau îți restituim întreaga valoare a abonamentului! ‘’

STAI ACASĂ, FII DE PARTEA TA, DEVINO HUMAN, ÎNTĂREȘTE-ȚI IMUNITATEA ȘI CONSTRUIEȘTE-ȚI UN CORP ARMONIOS ȘI O SĂNĂTATE DE FIER!