Ce presupune fatetarea dintilor in 2020?

ARTICOLE

Ce presupune fatetarea dintilor in 2020?

Ce presupune fatetarea dintilor in 2020?

Ești nemulțumit(ă) de forma sau de culoarea dinților tăi?

Consideri că dantura ta are nevoie de mici îmbunătățiri pentru a-ți oferi șansa la un zâmbet perfect?

Atunci e important să cunoști mai multe despre avantajele pe care ți le oferă fațetarea dinților, în prezent.

Zâmbetul de Hollywood poate fi accesibil tuturor!

Fațetele dentare sunt o soluție excelentă pentru persoanele care prezintă forme inestetice ale danturii (dinți ciobiți, decolorați, prea distanțați ș.a).

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt construcții protetice unidentare, care se aplică de către medicul stomatolog pe partea din față a dinților, cu scopul de a îmbunătăți întregul aspect estetic al danturii.

Pot fi realizate din materiale rezistente și asemănătoare smalțului dentar, cum sunt: ceramica Emax, zirconiul sau compozitul.

Ele nu se aplică pe toată dantura, ci în special pe dinții din față, care sunt cei mai vizibili și răspunzători de frumusețea zâmbetului.

De asemenea, pot fi aplicate pe un singur dinte sau pe un set de dinți în funcție de nevoile personalizate ale fiecărui pacient.

Fațetele dentare se confecționează în laborator prin intermediul tehnologiei computerizate și dau o șansă oricărui pacient la un zâmbet potrivit cu trăsăturile sale.

În prezent, acestea reprezintă soluția cea mai puțin invazivă de corectare a problemelor inestetice ale danturii.

Când e recomandată fațetarea dinților?

Fațetele dentare se pot fi aplica în următoarele cazuri, pentru a corecta:

  • - culoarea (dinÈ›ilor pătaÈ›i sau decoloraÈ›i);

  • - forma (dinÈ›ilor sparÈ›i sau ciobiÈ›i);

  • - alinierea (dinÈ›ilor strâmbi);

  • - spaÈ›ierea (dinÈ›ilor cu strungăreață sau mari spaÈ›ii între ei).

De asemenea, fațetele dentare nu pot fi aplicate în următoarele situații:

  • - dinÈ›ilor cu carii mari;

  • - dinÈ›ilor cu plombe de dimensiuni mari;

  • - dinÈ›ilor exterm de erodaÈ›i;

  • - dinÈ›ilor cu anomalii mari de structură.

Indiferent de anomalia dentară cu care te confrunți, medicul stomatolog îți va recomanda în urma consultului stomatologic, cea mai potrivită soluție pentru tine.

8 avantaje ale fațetelor dentare

Tehnica și tehnologia stomatologică s-au dezvoltat uimitor în ultimii ani, iar tu ca pacient te poți bucura de servicii ultra moderne.

Fațetele dentare îți pot oferi o dantură perfectă, dar și alte avantaje, printre care:

  1. 1. Zâmbetul perfect la care ai visat mereu, într-un timp foarte scurt. Intervenția de fațetare se realizează fără multe vizite la cabinetul stomatologic și nu este dureroasă.

  2. 2. Zâmbet îmbunătățit valabil pe termen lung. Fațetele dentare au o durată de valabilitate care poate ajunge la 20 de ani, în funcție de cum sunt îngrijite.

  3. 3. Conservarea dinților naturali. În cazul fațetelor dentare care nu necesită o preparație anterioară a dinților (fațete dentare no-prep), va fi salvată întreaga structură naturală a dintelui. 

  4. 4. Nu se colorează. Comparativ cu dinții naturali, acestea nu se pătează, nu se colorează și nu necesită tratamente de albire dentară.

  5. 5. Nu necesită restaurarea tuturor dinților. Prin fațetele dentare poate fi restaurat chiar și un singur dinte, în cazul modificărilor estetice minore. 

  6. 6. Sunt perfect compatibile cu dinții și gingiile tale. Fațetele îți sunt recomandate de către medic în urma unor teste și măsurători specifice procedurii. Acest lucru îți va garanta și desensibilizarea dinților în viitor.

  7. 7. Îmbunătățirea esteticii dinților. Fațetele dentare rezolvă colorațiile care nu au dispărut în urma tratamentelor de albire, forma inestetică sau spațiile interdentare. Datorită materialelor utilizate, fațetele nu vor fi vizibile, iar efectul îmbunătățirii este major. 

  8. 8. Testarea zâmbetului înainte de fațetarea propriu-zisă. Înainte de aplicarea fațetelor dentare medicul îți va aplica un test pe dinți (mock-up) pentru a putea vedea rezultatul final al zâmbetului, după aplicarea tratamentului.

Apelarea la fațetele dentare aduce deci, doar beneficii tuturor celor care le aleg ca soluție de îmbunătățire a aspectului danturii, pe termen lung.

Singurele dezavantaje ar putea consta în faptul că nu pot fi aplicate pe toți dinții, iar fațetele de compozit se pot pigmenta.

Varianta fațetelor realizate din ceramică Emax sau din zirconiu rămân în prezent, cele mai apreciate și rezistente metode de fațetare a dinților.

Fațetarea dinților la Clinica Syrodent by Dr. Adel Abboud

Clinica stomatologică Syrodent by Dr. Adel Abboud îți pune la dispoziție servicii moderne de fațetare a dinților și tot suportul de care vei avea nevoie.

Procedura de fațetare este formată din 3 etape, astfel:

  1. 1. CONSULTAÈšIA

În cadrul consultației inițiale, medicul îți va efectua o radiografie panoramică și un set de poze intraorale și extraorale. Acestea îi vor folosi ulterior pentru softul 3D. După acestea, îți va lua o amprentă inițială a dinților pentru putea vizualiza viitoarele fațete.

În acest fel vei beneficia de o simulare directă a viitorilor dinți, realizată dintr-un material provizoriu.

  1. 2. AMPRENTAREA DINÈšILOR

Această etapă este constituită de comunicarea dintre tehnicianul dentar, medic și pacient. Tehnicianul îți va trimite un model al viitoarelor fațete realizat din ceară, pentru a avea o primă viziune a noilor dinți. 

Tot în această etapă va avea loc și șlefuirea dinților (dacă e cazul) și luarea amprentei pentru viitoarele fațete.

  1. 3. REALIZAREA FAÈšETELOR DENTARE

În cadrul clinicii Syrodent by Dr. Adel Abboud fațetele dentare sunt realizate prin sistemul tehnologic CAD/CAM, care va realiza fațeta cu o precizie microionică pentru a se adapta perfect dintelui/dinților tăi.

Dr. Adel Abboud îți va aplica la final fațeta/ele, folosindu-se de un material (ciment) de ultimă generație.

Experiența Dr. Adel Abboud în domeniul esteticii dentare și tehnica modernă de care dispune clinica, îți vor oferi garanția că vei avea parte de cele mai moderne servicii în domeniul proteticii și al fațetării dinților.

Vei obține zâmbetul mult visat cu ușurință, în doar 3 pași.

Nu vei mai fi complexat(ă) când vei zâmbi, ci te vei bucura cu adevărat de fiecare dată.

Programează-te la Clinica SYRODENT din București, str. Barbu Văcărescu nr. 41 (temporar nr.5) online sau telefonic la numărul  0752 100 030!

Fă primul pas către un zâmbet minunat, apelând la servicii stomatologice moderne!