ARTICOLE

Care este cea mai buna pardoseala pentru biroul tau?

Îți construiești o afacere și îți dorești un birou modern, funcțional și armonios din punct de vedere estetic?

Te gândești deja cum să defineștii spațiul prin compartimentarea zonelor de lucru, alegerea unui mobilier pentru birou sau montarea unui sistem eficient de iluminat? 

Dar la pardoseală te-ai gândit? 

Pardoseala poate fi cea mai bună investiție în amenajarea biroului de unde să îți conduci afacerea! 

Pardoseli inteligente pentru amenajarea unui birou.

Fie că vorbim despre o firmă mică, cu un spațiu restrâns sau de o companie mare, cu numeroase birouri individuale, dar și spații de lucru și de relaxare comune, alegerea pardoselii potrivite contribuie la obținerea unui mediu de lucru confortabil.

Soluția ideală este alegerea unui  material rezistent la uzură, care să implice un efort și un cost minim de întreținere. 

Și, mai ales, să se integreze, printr-un design inspirat, spațiului productiv.

Izolarea fonică și termică, menținerea calității aerului sunt criterii importante de care e bine să ții cont atunci când montezi pardoseala într-un spațiu destinat unui mediu de lucru activ, care deservește mai mulți angajați. 

Mulți constructori și designeri de interior recomandă pardoselile modulare de tip vinil - LTV -, datorită plăcilor sale moi, dar rezistente uzură, chiar și în condiții de trafic intens.

Noile tehnologii de fabricație permit obținerea unor texturi minerale, cu o capacitate mare de reflexie a luminii, care au avantajul de a face ca pardoseala să arate ca nouă în timp. 

Dalele vinil sunt perfecte pentru un birou open space pentru că oferă o flexibilitate deosebită designului și o trecere vizuală interesantă de la o zonă de lucru, la alta.

Plăcile ceramice intră în categoria finisajelor reci, însă durabilitatea lor este una ridicată, iar aspectul vizual este unul intens și, în același timp, nu distrage atenția angajaților de la procesul de muncă. 

Pentru a adăuga unui birou de firmă o notă de eleganță, de naturalețe și de căldură, se poate opta pentru montarea unei gresii din ceramică porțelanată care să interpreteze lemnul în varietatea sa. De la aspectul de lemn brut,nefinisat, până la suprafețe stratificate cu variații cromatice.

Un concept de design unic și practic este acela în care se utilizează dalele tip mochetă.

Pătrate, într-o multitudine de modele și de nuanțe, sunt antibacteriene și au o capacitate de până la 8 ori mai mare de captare și reținere a prafului fin, în comparație cu o mochetă standard. 

Inovația și sustenabilitatea materialelor se regăsește și în cazul amenajării recepțiilor și zonelor de primire clienți. 

Prima impresie contează, de aceea e important ca fiecare client să pășească cu încredere în cadrul unei firme. Să se simtă bine primit, iar designul să fie unul recognoscibil prin atractivitatea ta.

Covorul PVC eterogen este o opțiune pentru aceste zone cu trafic intens. 

Este realizat din mai multe straturi, inclusiv unul imprimat în variante clasice sau moderne.

Materialul dispune de un strat intermediar de spumă care reduce transmiterea sunetului și absoarbe șocurile acustice. Ceea ce este ideal pentru o zonă aglomerată, de la o recepție, până la un spațiu de coworking. 

În plus, integrarea luminilor LED în covorul PVC oferă posibilitatea de a afișa diferite grafice sau saluturi personale. 

Marii producători de finisaje pentru placarea birourilor și a spațiilor de utilitate publică sunt prezenți în cadrul complexului expozițional cu modele variate, realizate după cele mai noi tehnologii din domeniu. 

Așadar va fi ușor să găsești materiale de o calitate superioară, la prețuri imbatabile, care să se încadreze în bugetul tău de amenajare. 

De reținut!

 - Pardoseala este primul finisaj din interiorul unui spațiu, dominant în suprafața pe care o ocupă!

- Devine un element de design interior care contribuie la crearea unei atmosfere de lucru pozitive și a unui ambient plăcut pentru colaboratori și clienți!

- Chiar dacă materialul folosit este mai scump, dintr-o gamă premium, durata îndelungată de exploatare a acestuia duce la amortizarea investiției, pentru că se elimină reparațiile costisitoare!

- Standardele minime obligatorii pentru expunere la foc, în cazul birourilor, este reglementată clasa B - fl , B-sl sau B-s2!

Indicele reprezintă viteza cu care un material arde și gradul de întârziere a propagării focului care să permită evacuarea persoanelor în caz de incendiu. 

Așadar, există soluții pentru o pardoseală modernă și durabilă!

Trebuie doar să fii creativ și să personalizezi spațiul de lucru, astfel încât acesta să fie rezistent la uzură, praf, zgomote, dar și estetic vizual și propice activităților tale zilnice.

La EXPO TOP CONSTRUCT vei găsi nu doar finisajele potrivite pentru biroul tău, ci și consultanță de specialitate, tehnică și de design,  din partea consilierilor de vânzări.

Nu mai aștepta, vino în Valea Cascadelor, nr.23, sector 6, București!