ARTICOLE

8 sugestii pentru obtinerea jobului vizat

8 sugestii pentru obtinerea jobului vizat

Candidatii sunt intotdeauna in cautarea celei mai eficiente metode pentru a obtine un nou job. Sugestiile de mai jos se refera atat la cautarea propriu-zisa a jobului, cat si la interviul de angajare. Acestea te vor ajuta sa obtii mai repede locul de munca vizat.

1. Pune-ti la punct CV-ul si scrisoarea de intentie

Redacteaza-ti un CV si o scrisoare de intentie care sa poata fi adaptate la specificul fiecarui job. Asigura-te ca, atunci cand aplici efectiv la jobul vacant, ai scos in evidenta experienta din domeniul in care se regaseste postul.

2. Diversifica-ti cautarea

Pe langa urmarirea anunturilor cu joburi din ziare, creeaza-ti un cont online pe site-urile de recrutare. MyJob iti ofera o gama variata de joburi. Totodata, anunta-ti prietenii ca esti in cautarea unui job si fii receptiv la modificarile din domeniul de care esti interesat.

3. Gaseste o companie care sa iti placa

Informeaza-te cu privire la firmele care iti pot oferi un job. Discuta cu prietenii despre cultura organizationala a diferitelor companii. Angajatorii cauta candidati care sa le impartaseasca sistemul de valori, iar tu ai nevoie de un job care sa iti placa si care sa te satisfaca profesional.

4. Nu te descuraja

Expertii estimeaza ca rata de gasire a unui job dureaza intre 3 si 10 luni. Aceasta poate insemna si un numar considerabil de respingeri. Tine minte: jobul care ti se potriveste te asteapta!

5. Fii punctual

Fie ca este o intalnire prin care obtii informatii despre job, un seminar sau un interviu de angajare, incearca sa ajungi cu 10 minute mai devreme fata de ora stabilita. Ia-ti o marja de siguranta pentru a nu fi prins in trafic.

6. Joaca-ti rolul ca un profesionist

Obtinerea unui job este conditionata de prima impresie in fata managerului. Imbraca-te business la interviul de angajare si ia in considerare caracteristicile domeniului caruia ii apartine jobul.

7. Asculta mai mult, vorbeste mai putin

Chiar daca esti mai nervos la interviul de angajare, incearca sa nu te ambalezi. Asculta ce are angajatorul de spus, vei obtine informatii esentiale despre job si despre companie.

8. Pune intrebari pertinente

La finalul interviului de angajare, recrutorul te va invita sa pui intrebari. Pregateste o lista din care sa reiasa ca esti interesat de caraceristicile jobului si ca te-ai documentat cu privire la firma angajatoare.