ARTICOLE

Scrisoarea de intentie care face diferenta

Scrisoarea de intentie care face diferenta

Doresti un job la o anumita companie, insa aceasta nu efectueaza in prezent recrutari de personal? Poti sa trimiti un CV si o scrisoare de intentie prin care sa argumentezi de ce ai dori un job in respectiva organizatie. Daca esti informat cu privire la domeniul firmei, te consideri motivat sa lucrezi acolo, ai un CV bun si cultura organizationala ti se potriveste, urmatorul pas este sa trimiti o scrisoare de intentie bine structurata, care sa te propulseze pentru un viitor job vacant.

Scrisoarea de intentie atrage atentia asupra ta si iti pune in valoare initiativa. Iata cateva repere pentru un model de scrisoare de intentie personalizata, potrivita acestei situatii:


1. Cui te adresezi?
Departamentul de Resurse umane se ocupa de gestionarea CV-urilor si a scrisorilor de intentie. Chiar daca in organizatie nu exista deocamadata un job liber, managerul de resurse umane are interesul ca, in momentul eliberarii unui post, sa gaseasca repede un inlocuitor. Scrisoarea ta de intentie va fi la indemana si sansele tale sunt sporite.

2. Cum iti motivezi intitiativa cand nu exista job disponibil?
Poti redacta scrisoarea de intentie pornind de la actuala experienta sau de la jobul pe care il doresti. Formularea in scrisoarea de intentie poate fi: “Sunt interesat de o pozitie de Manager de Vanzari in compania dumneavoastra, intrucat experienta mea in domeniu ma recomanda pentru un asemenea post.”

3. Ce scoti in evidenta?
Scrisoarea de intentie va fi insotita in mod obligatoriu de un CV bine redactat, de aceea nu este cazul sa reiei informatiile din curriculum vitae. Este indicat sa punctezi:

  • Abilitati pe care ti le-ai dezvoltat la fostele locuri de munca;
  • Obiectivele pe care le-ai atins la actualul job;
  • Contributia pe care o poti aduce la dezvoltarea firmei;
  • Cunostinte legate de companie.

4. Cum inchei scrisoarea de intentie?
Scrisoarea de intentie poate fi incheiata cu intentia declarativa de a obtine o intalnire cu managerul de resurse umane, pentru a discuta posibilitatea unui job pentru tine. Acest lucru poate fi redactat in doua variante:

  • “Va voi contacta saptamana urmatoare pentru a stabili o intalnire”;
  • “Sunt disponibil pentru o intalnire cu dumneavoastra”.

Intra in contul tau, da click pe scrisori de intentie si foloseste unul dintre modelele de scrisoare de intentie puse la dispozitie de Myjob.