ARTICOLE

Interviul de angajare: cum poti raspunde intrebarilor dificile

Interviul de angajare: cum poti raspunde intrebarilor dificile

CV-ul si Scrisoarea de Intentie ti-au obtinut interviul de angajare, iar acum este momentul sa te astepti la cateva intrebari dificile. Fii pregatit sa treci testul de foc al interviului de angajare, urmand recomandarile pe care ti le oferim.

1. “De ce pleci de la actualul job?”

Expertii in dezvoltarea carierei recomanda ca la acest punct al interviului de angajare sa nu fii defensiv, insa nici sa nu iti expui frustrarile legate de fostul manager sau de conditiile de la job. Cel mai indicat este sa raspunzi ca esti in cautarea unor noi oportunitati, provocari sau responsabilitati. La interviul de angajare evita sa folosesti banii ca motiv de plecare de la jobul precedent.

2. “Care sunt cele mai relevante aptitudini ale tale?”

O astfel de intrebare la interviul de angajare iti ofera posibilitatea de a-ti prezenta cele mai bune aptitudini. Asigura-te ca oferi informatii relevante pentru jobul la care ai aplicat. Rezuma cele mai puternice calitati, oferind exemple concrete din experienta la locurile de munca anterioare.

3. “Ce salariu doresti?”

Recrutorii sunt interesati de acest lucru la un interviu de angajare pentru a-si da seama daca firma isi permite sau nu sa iti ofere banii pe care ii ceri. Daca este posibil, amana-ti raspunsul pana spre finalul interviului de angajare, cand vei sti daca esti un candidat serios pentru job.

Daca recrutorul insista sa ii dai raspunsul legat de bani, intreaba despre salariul oferit in mod normal in firma pentru postul la care candidezi. In cazul in care nu primesti un raspuns satisfacator, spune o suma care sa fie acceptabila pentru responsabilitatile pe care le presupune jobul.

Nu uita sa specifici ca pe tine te intereseaza jobul in mod special si nu banii.

4. “Ai aplicat si la alte joburi in aceasta perioada?”

Putini angajatori se asteapta sa raspunzi “nu” la aceasta intrebare. Descurca-te in acest caz la interviul de angajare spunand ca explorezi diverse posibilitati care s-ar potrivi cu potentialul tau.

5. “Unde crezi ca te vei afla in urmatorii cinci ani in ceea ce priveste cariera?”

Vorbeste la interviul de angajare despre ceea ce te motiveaza, punctand aspecte legate de jobul in cauza. Angajatorii prefera candidati care gandesc in viitor si care au teluri realiste cu privire la dezvoltarea carierei lor.

Urmareste in continuare articolele noastre pentru a afla mai multe informatii despre intrebarile de la interviul de angajare.