Voluntariat in Iordania

Organizatia Studentilor din Arad

19-06-2012 | EXPIRA LA 21-06-2012

Job expirat

RESPONSABILITATI

Organizatia Studentilor din Arad recruteaza 18 de tineri din toata Romania, cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, pentru implicarea acestora intr-un stagiu de voluntariat de 1 luna in Amman, Iordania. Voluntarii selectati vor face parte din proiectul "EVS Vision", finantat de catre Comisia Europeana, prin Programul Tineret in Actiune, Actiunea 2 – Serviciul European de Voluntariat.

In cadrul stagiului, voluntarii SEV vor avea posibilitatea lucreze cu tineri avand deficiente de vedere din Amman, Iordania, sa ii insoteasca la diverse activitati culturale si sa creeze pentru ei ateliere non formale, cat si sa fie implicati in activitati cu caracter jurnalistic.

Programul asigura: transport intern si international; obtinere viza; cazare si masa; asigurare medicala; bani de buzunar; mentorat; acces la activitati; consiliere si integrare.

Criterii de selectie: varsta cuprinsa intre 18-30 de ani; domiciliul/resedinta in Romania; eligibil pentru dobandirea vizei de intrare/sedere pe teritoriul Iordaniei; 4 tineri avand apartenenta la una sau mai multe din categoriile persoanelor cu oportunitati reduse.

Inscrie-te acum! Afla mai multe informatii cu referire la proiect, urmeazp procedura de inscriere prezentata pe site si depune-ti candidatura pana cel tarziu in data de 15 iunie 2012. Candidaturile se pot depune fie personal (pe Strada Horia numparul 4, Bloc H9, apartament 3, interfon 03, Arad) fie online pe adresa evsvision.volunteers@gmail.com.


CERINTE

Varsta intre 18 si 30 de ani
Domiciliul in Romania
Motivatie puternica


BENEFICII OFERITE

gratuitate


DESCRIEREA FIRMEI

Organizatia Studentilor din Arad este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, reprezentativa la nivel local care are ca scop elaborarea de programe si proiecte pentru a indemna tinerii si studentii din orasul nostru si nu numai la o cetatenie activa. Datorita gradului scazut de implicare si responsabilitate sociala a tinerilor, dorim ca prin activitatiile intreprinse de organizatia noastra, generatia tanara sa constientizeze importanta conceptului de voluntariat.

Organizatia Studentilor din Arad va sustine orice initiativa a tinerilor aradeni, de a intreprinde o actiune sociala sau de voluntariat bazata pe principiile educatiei non-formale, in mod oficial si organizat.

Obiectivele principale ale Organizatiei Studentilor din Arad sunt realizarea unitatii studentesti in demersurile pentru obtinerea drepturilor legitime, realizarea parteneriatelor cu organizatii similare din tara si strainatate, cu scopul de a intari si dezvolta potentialul economic al acestei organizatii si organizarea de activitati cu caracter profesional, educativ, cultural, social, economic, sindical si de angajare civica.

Oferim tinerilor posibilitatea unor schimburi interculturale, implicarea tinerilor in actiuni ce cresc solidaritatea intre cetatenii Uniunii Europene, sansa de a cunoaste mai indeaproape conceptul de voluntariat si de a indeplini stagii in acest sens, oportunitatea de a lucra in echipa cu tineri provenind din medii sociale diferite.

Dorim ca prin actiunile intreprinse de O.S.A. procentajul tinerilor defavorizati din punct de vedere al etiniei sau al provenientei sociale sa scada simtitor, de aceea multe dintre proiectele intreprinse de noi vor fi orientate spre acest tel.

www.osa-online.ro