Specialist Achizitii Procese si Licitatii

UPC Romania S.A.

03-03-2014 | EXPIRA LA 02-04-2014

Job expirat

RESPONSABILITATI

Deruleaza si administreaza, in mod optim, procesele de licitatie (identificare si selectie furnizori pentru clientii interni ai companiei) la nivel de sediu central si national, conform politicilor interne ale UPC.
Contribuie la redactarea documentatiei (caiete de sarcini) necesare organizarii si bunei desfasurari a evaluarii si selectiei furnizorilor, impreuna cu superiorul direct si cu departamentele beneficiare ale procesului de licitatii, si monitorizeaza bunul mers al desfasurarii acestora.
Proceseaza, conform graficului de derulare al licitatiilor, ofertele comerciale (bonitati financiare, preturi unitare) si faciliteaza colectarea evaluarilor tehnice de la clientii interni.
Intocmeste matricea de evaluare si selectie finala (BID SUMMARY FORM) si prezinta celor implicati rezultatele procesului de licitatie in functie de criteriile de evaluare si selectie definite.
Finalizeaza procesele de selectie furnizori prin participarea directa la negocierile aferente contractelor si monitorizeaza implementarea contractelor, inclusiv in aplicatiile de management al documentelor (revizuire, aprobare), prin predarea informatiilor relevante catre echipa de comenzi achizitii in vederea introducerii contractelor in sistemele ERP.
Solicita posibile noi oferte comerciale in procesul de negociere, conform procedurilor de achizitii si contractare in vigoare, urmarind obtinerea unor conditii comerciale si financiare cat mai convenabile organizatiei.
Colaboreaza sustinut la definirea strategiei de dezvoltare a platformei de e-procurement si a manualului intern de achizitii.
Intocmeste si intretine baza de date a tuturor contractelor/ licitatiilor revizuite/ derulate in vederea optimizarii activitatilor de contractare.
Participa la activitatea de centralizare a diferitelor tipuri de servicii/ utilitati/ achizitii la nivel de companie.
Ofera suport echipei in orice alte activitati curente, dupa cum este solicitat.
Furnizeaza informatii specifice celorlalte departamente.
Intocmeste rapoarte specifice si periodice legate de activitatile curente (status licitatii, savings, planing-ul licitatiilor, exceptii si aprobari aferente).
Reconciliaza, impreuna cu departamentele companiei si furnizori, eventualele nonconformitati in derularea contractelor.
Participa activ la luarea si implementarea locala a deciziilor de management.
Stabileste si mentine o relatie contractuala buna si functionala cu furnizorii locali si internationali.


CERINTE

Absolvent de invatamant superior tehnic si/ sau economic.
Interesul pentru tehnologiile de Internet completeaza profilul candidatului ideal.
Experienta in utilizarea de solutii informatice din domeniul achizitiilor precum si cea manageriala reprezinta un plus.
Cunostiinte foarte bune in activitatea de achizitii si, in special, de sourcing.
Abilitati de negociere, de comunicare.
Excelente cunostinţe in lucrul cu calculatorul ( MS Office incluzand si MS projects).
Cunostinte foarte bune de limba engleza.
Bune abilitati de organizare si prioritizare.
Experienta solida ca achizitor de minim 3 ani (fluxul documentelor, evaluarea ofertelor complexe, a furnizorilor, managementul contractelor, controlul si raportarea activitatii).
Experienta anterioara in industria telecomunicatiilor constituie un avantaj.
Carnet de conducere categoria B.


DESCRIEREA FIRMEI

UPC este una dintre cele mai dinamice companii multinationale din industria de comunicatii prin cablu din Romania. UPC face parte din Liberty Global, Inc. (LGI), unul dintre liderii mondiali in furnizarea de servicii de televiziune, voce si date, cu operatiuni in 16 tari, 10 dintre acestea din Europa. Prezenta in Romania inca din 1992, UPC este pregatita sa ofere servicii moderne in banda larga la nivel national: televiziune analogica si digitala, internet de mare viteza, servicii competitive de telefonie digitala.