Product Marketing Specialist

Star Storage

13-01-2016 | EXPIRA LA 12-02-2016

Job expirat

RESPONSABILITATI

Elaborează strategia de marketing de produs, poziţionarea şi marketing mix-ul pentru produsele de care este responsabil, în funcţie de tipologia segmentelor adresate (public/privat, SMB/Enterprise, clienti existenti/clienti potentiali) si in functie de canalul de comunicare ales.
Participă activ la studiile de fezabilitate în cazul cerinţelor de dezvoltare complexe, care pot afecta roadmap-ul iniţial al soluţiilor gestionate.
Diseminează informaţii de piaţă către echipele de dezvoltare a produselor şi informaţii de funcţionalităţi noi către echipele comerciale şi piaţă.
Coordoneaza si implementeaza sub directa supervizare a Product Marketing Manager planurile tactice de marketing pe fiecare solutie/produs de care este responsabil;
Participă activ la dezvoltarea identitatii de brand pentru produsele Star Storage de care răspunde;
Comunică către echipa de vânzări pentru produse/servicii şi coordonează dezvoltarea sales kit-ului care va fi utilizat în cadrul procesului de vânzare directă.
Dezvoltă şi întreţine la zi informaţiile necesare vânzărilor indirecte prin parteneri strategici (programe de training, programe de certificare, liste de preţuri, politici de discount-uri, oferte de co-marketing şi toate colateralele necesare vânzărilor indirecte).
Colaborează permenent cu furnizorii de tehnologie pentru identificarea potentialulului de extindere a portofolilului de produse/servicii şi contribuie la atragerea resurselor financiare pentru promovarea produselor/solutiilor in regim co-branded.
Monitorizează activitatea principalilor competitori şi implementează modele de analiză şi evaluare a activităţii principalilor competitori;
Coordonează implementarea campaniilor integrate de marketing care au ca scop promovarea produselor/serviciilor de care răspunde;
Defineşte împreună cu Product Marketing Manager, implementează şi urmăreşte indicatorii şi metricii de performanţă pentru a asigura transparenţa asupra tuturor activităţilor comerciale desfăşurate pe linia de produse pe care o gestionează.
Informează imediat Product Marketing Manager de apariţia oricărei probleme care poate afecta calitatea, costul sau termenul de livrare.


CERINTE

Abilitatea de a sintetiza cantitati mari de informatie;
Cunostinte marketing b2b;
Cunostinte de comunicare integrata de marketing;
Cunostinte de analiza a pietei si a portofoliului de solutii si produse a unei companii;
Cunostinte avansate de raportare in CRM, Google Analytics, optimizare landing pages, marketing viral, social marketing ;
Abilitati de comunicare interpersonala, prezentare, lucru in echipa;
Abilitatea de a implementa proiecte end to end;
Cunostinte avansate de limba engleza.


DESCRIEREA FIRMEI

Dezvoltare Aplicatii de Business cu functionalitati de: arhivarea si managementul documentelor, workflow, input management pe platforma EMC Documentum - leader mondial in domeniul EMC (Enterprise Content Management) Compania STAR STORAGE este partener pe partea de dezvoltare solutii software cu companii de top la nivel mondial: EMC (Documentum), IBM (Content Manager, WebSpere), Microsoft, Oracle, Abbyy (OCR).