Inginer Automatist/Scada

Danex Consult SRL

12-12-2013 | EXPIRA LA 27-12-2013

Job expirat

RESPONSABILITATI

Scopul postului: titularul postului are rolul de a proiecta aplicatii software pentru automate programabile si SCADA pe platforma software EATON (Easy soft, EasySoftCodesys, Galileo, Visual Designer), Siemens (STEP7, WinnCC), in conformitate cu cerintele contractuale.
Activitati principale:
- Proiectarea aplicatiilor software pentru automate programabile si SCADA pe platformal EATON (Easy soft, EasySoftCodesys, Galileo, Visual Designer), Siemens (STEP7, WinnCC), in conformitate cu cerintele contractuale.
- Conceperea specificatiilor tehnice pentru achizitionarea echipamentelor electrice de control si analiza functionala a acestora.
- Elaborarea listelor de aparataj ( PLC, I/O, senzori, etc) necesar pentru realizarea configuratiei hardware de automatizare aferente fiecarei aplicatii.
- Elaborarea manualelor de operare pentru tablourile de automatizare pentru care a realizat aplicatia software.
- Elaborarea instrunctiunilor de lucru, a listelor de setari si parametrizari pentru aparatajele electrice complexe ( softstartere, convertizoare de frecvente, relee de monitorizare retea, centrale de masura parametri electrici, tehnologi, controlere digitale si analogice, senzori analogiei de nivel, debit, presiune, etc.
- Evaluarea subcontractntilor pentru partea de control si programare

Sarcini si indatoriri specifice:
- Mentinerea relatiei cu santierul
- Participarea la punerea in functiune si probe functionale a echipamentelor pentru care a realizat aplicatiile software, cu scopul de a urmari functionarea corecta din punct de vedere tehnologic a utilajelor si de a realiza ultimele ajustari si parametrizari necesare.
Responsabilitati ale postului:
- Raspunde pentru calitatea executiei aplicatiilor software.


CERINTE

- Studii superioare tehnice de specialitate (Electrotehnica/Automatica)
- Experienta relevanta in proiecte industriale (min 4 ani)
- Excelente abilitati de utilizare a computerului: Microsoft Office, Autocad, Eplan (sau echivalent), PLC si SCADA software (platforma EATON: EasySoftCodesys, Galileo, Easysoft, Visual Designer si Siemens: STEP7, WinnCC)
- Cunostinte despre tipurile si protocoalele de comuncatie (CAN, MODBUS, PROFIBUS, ETHERNET) si despre modul de transmitere al datelor la distanta (radio, FO, cablu. GSM/ GPRS)
- Limba engleza: nivel mediu, avansat
- Permis de conducere: categoria B


DESCRIEREA FIRMEI

Descriere:
Electropompe
Vane, armaturi, hidranti
Sisteme de aerare cu bule fine
Suflante, compresoare
Statii compacte de traterea apei in vederea potabilizarii