Consilier Juridic - Litigii

RAIFFEISEN BANK

14-08-2008 | EXPIRA LA 20-08-2008

Job expirat

RESPONSABILITATI

-Reprezinta si sustine interesele bancii in fata instantelor judecatoresti, a organelor arbitrale, a altor organe cu activitate jurisdictionala, a organelor de urmarire penala, a notarilor publici, precum si in raporturile cu persoanele fizice si juridice, in cauzele de interes general ale bancii.
-Redacteaza actiuni, intampinari, cereri reconventionale, contestatii, memorii, plangeri, alte acte cu caracter jurisdictional sau procedural si formuleaza cai de atac ordinare si extraordinare, utilizand orice mijloace legale pentru apararea si valorificarea drepturilor si intereselor patrimoniale si nepatrimoniale ale bancii.
-Participa la negocierile vizand solutionarea pe cale amiabila a unui litigiu, in limitele mandatului sau ca asistent de specialitate al reprezentantilor bancii, pentru clarificarea problemelor juridice.
-Solicita organelor competente luarea masurilor asiguratorii necesare pentru realizarea creantelor bancare.
-Formuleaza cereri de punere in executare a titlurilor executorii precum si cereri de declansare a procedurii reorganizarii judiciare si falimentului.
-Avizeaza sau isi exprima punctul de vedere referitor la orice fapte sau acte ce pot angaja raspunderea patrimoniala a bancii.
-Propune, impreuna cu directiile sau departamentele de resort, inregistrarea pe cheltuieli a unor sume imposibil de recuperat, urmare a insolvabilitatii debitorilor sau a epuizarii cailor legale de atac in cazul sumelor datorate de banca.
-Colaboreaza cu directiile si departamentele de resort in vederea identificarii debitorilor care au conturi deschise la unitatile bancii, in scopul infiintarii popririlor asupra disponibilitatilor lor, la cererea creditorilor, conform procedurilor legale.
-Intocmeste si tine la zi evidentele privind cauzele juridice si termenele proceselor si lucrarilor.
-Colaboreaza cu conducerile unitatilor teritoriale ale bancii, precum si cu consilierii juridici si executorii bancari, in vederea aplicarii corecte a prevederilor actelor normative.
-Colaboreaza cu conducerile sucursalelor bancii in vederea furnizarii de informatii si acte necesare instrumentarii unor dosare de cercetare penala, respectand dispozitiile referitoare la secretul bancar.


CERINTE

-Studii superioare juridice;
-Examen de definitivare in profesie sustinut;
-Minim 3 ani experienta pe pozitie de consilier juridic;
-Preferabil experienta in activitatea de reprezentare in instanta;
-Abilitati de operare PC;
-Cunoasterea limbii engleze;
-Cunoasterea si utilizarea eficienta a programelor de legislatie;
-Abilitati de organizare si prioritizare a propriei activitati;
-Abilitati de rezolvare a problemelor si de luare a deciziilor;
-Perseverenta si stapanire de sine;
-Responsabilitate si integritate.


DESCRIEREA FIRMEI

Istoricul si traditia de 130 de ani a grupului RZB, resursele sale, orientarea catre calitate si satisfacerea nevoilor clientilor vor constitui un sprijin in afirmarea talentului tau si te vor ajuta sa-ti transpui visele in realitate. Iti oferim un loc de munca dinamic si provocator si intreg sprijinul necesar pentru a putea obtine rezultate foarte bune.
Alatura-te echipei noastre, pune-ti amprenta personalitatii si vei reusi !

Raiffeisen Bank Romania - Reusim impreuna