Analist Senior Credit Risk

Provident Financial Romania

11-12-2012 | EXPIRA LA 10-01-2013

Job expirat

RESPONSABILITATI

Contribuie la dezvoltarea și punerea în aplicare a modelelor de risc de credit, pentru a fi utilizate in produsele de creditare, in cadrul politicii de risc acceptate.
Implementarea proceselor de acordare a împrumuturilor si punerea in aplicare a normelor de gestionare a creditelor, în cadrul parametrilor de politica de creditare.
Sprijina funcționarea eficientă a departamentului de recuperare creante.
Asigura furnizarea în timp util de informații corecte și relevante managementului, explorand noi metode de măsurare a performanței în afaceri.
Asigura conformitatea cu politicile, procedurile și ghidul de bune practici al companiei
Intocmeste rapoarte cu privire la impactul ulterior al oricăror modificări introduse in modelul de afaceri.
Asigura datele si informatiile necesare pentru strategiile de creditare și de marketing.
Coopereaza cu departamentul de marketing pentru a optimiza CLV / profitabilitatea în cadrul parametrilor de credit / risc.
Se asigura că sunt respectate principiile de împrumut responsabil
Contribuie la stabilirea și monitorizarea planurilor adecvate la nivel de sucursala impreuna cu departamentele Finante, Operațiuni, Marketing si Resurse umane
Cooperează îndeaproape cu departamentul de operațiuni pentru a oferi sprijin și provocare în ceea ce privește activitatea de creditare /operațională.
Sprijina dezvoltarea unei abordări creative a segmentarii clientelei si dezvoltarii de produse, cu scopul de a îmbunătăți performanța in afaceri.


CERINTE

Abilități de prelucrare a datelor matematice și statistice

O bună înțelegere a politicilor și strategiilor de creditare
Cunoașterea aplicațiilor de creditare, colectare și identificare a fraudelor financiare: experiență în utilizarea, urmărirea și dezvoltarea scorecard-urilor, monitorizarea duratei derulării creditului, adaptarea și utilizarea provizioanelor la creditele restante
Cunoașterea aplicațiilor de credit si colectare (Triad, SDS Probe, Debt Manager);
Cunoașterea softurilor specifice domeniului: SAS/ SPSS, SQL, Excel, Power Point, Word
Cunoașterea cadrului legal aplicabil
Cunoașterea operațiunilor financiare aplicabile pentru persoanele fizice ( carduri de credit, împrumuturi de nevoi personale, etc)
Înțelegerea mecanismelor care genereaza venituri și pierderi și care ajuta la optimizarea profitului
Controlul creditului
Capacitatea de a identifica si de a comunica către alte departamente riscurile existente, oportunitățile și impactul unor decizii/ strategii
Abilitatea de a formula concluzii practice și utile cu privire la analizele de credit
Implicarea în testarea și îmbunătățirea permanentă a sistemelor de creditare și a politicilor interne specifice domeniului
Adaptabilitate și flexibitate
Dorința de a învăța și de a acumula cunoștințe noi
Buna organizare, cu respectarea termenelor de finalizare a sarcinilor de lucru
Cunoasterea limbii engleze- nivel avansat


DESCRIEREA FIRMEI

Provident Financial România este o instituţie financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naţionale a României şi specializată în acordarea de împrumuturi de valoare mică, pe termen scurt, direct la domiciliul clienţilor. Compania este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), lider internaţional în furnizarea de credite de consum la domiciliu. IPF are peste două milioane de clienţi şi peste 5.000 de angajaţi care lucrează împreună cu aproximativ 30.000 de reprezentanţi în şapte ţări, pe două continente.