Despre FUNDATIA VALENTE UMANE

Platforma Europeană de Dezvoltare (E.D.P.) a fost înființată de Fundația Valențe Umane, cu scopul valorificarii dublului sau atribut, de organizație românească prin statut și europeană prin vocație. E.D.P. reunește companii publice cât si private, din toate sectoarele economiei românesti, ONG-uri și persoane fizice cu o înaltă probitate morală din România, Uniunea Europeană și țările candidate. Aceasta platforma de dialog bazată pe generatori de dezbateri cât și întâlniri între grupurile de afaceri autohtone și străine care inițiază și contribuie la un dialog interactiv pe probleme de actualitate, își propune să ofere soluții economice inteligente, să sprijine dezvoltarea economiei românești în contextul structurării viitorului Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020.
E.D.P. a fost înființată în anul 2010, la trei ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, având o misiune bine conturată, aceea de a deveni un vehicol pentru întărirea legăturilor între organizații economice, publice și private, organizații civice autohtone și entități similare din alte țări ale Uniunii Europene, Comisia Europeană și Parlamentul European.
Lansarea E.D.P. a avut loc la Parlamentului European și s-a bucurat de prezența oficialilor instituțiilor europene, reprezentanți ai mediului de afaceri, academic din țara și străinătate. Au urmat o serie de evenimente la Bruxelles și în România, organizate împreună cu ONG-uri recunoscute ca principale arene de dezbatere europeană.
Exista deja o istorie a E.D.P. care validează demersul celor care au inițiat-o. Bogăția tematică a evenimentelor organizate, participarea onorabilă, reacțiile în străinătate și acasă, ilustrarea în mass-media, demararea unor proiecte de interes național și european, sunt un îndemn de a continua și întări acest demers.
E.D.P. urmareste următoarele subiecte de dezbatere: creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene; promovarea unor interese strategice ale României în spațiul european - dialogul cu instituțiile europene fiind o constantă a acțiunilor organizate; regenerarea industrială a țării având în vedere criza economică din Europa și redistribuirea puterii economice în lume; coagularea cercurilor de afaceri autohtone în vederea dezvoltarii economiei românesti; identificarea de noi oportunități în vederea diversificării relațiilor comerciale cu alte țări.
Domeniile de expertiza abordate pornesc de la politici europene, politici sociale, agricultură, turism, educație și cercetare, construcții, transport și infrastructură, mediu, sănătate, cultura, IT&C, energie, securitate și siguranță europeană, administrație și absorbție de fonduri europene.
Platforma este deschisă tuturor organizațiilor care îi împărtășesc viziunea și filosofia de acțiune. Deși este o organizație privată, E.D.P. este în slujba interesului public, a intereselor societății românești; este animată de valorile europene, de spiritul care a adus pacea și refacerea economică, care a promovat democrația în Europa.

Job-uri:

Aceasta companie nu are oferte de joburi create

Contact

Str. Aron Cotrus nr. 55, ap. 03, sector 1, Bucuresti