< Inapoi la Stiri

Regiunea Marii Negre - viitoarea frontiera a UE

Postat de Myjob la data de 23 octombrie 2006

Janusz Bugajski, director al Proiectului pentru noile democratii europene la prestigiosul think-tank din Washington CSIS (Centrul prentru studii strategice si internationale)a acordat un interviu in exclusivitate agentiei News365.ro Janusz Bugajski: Regiunea Marii Negre, desi nu este una coerenta ¿ este next frontier (urmatorul reper, urmatoarea tinta) pentru UE, - este, totodata, o zona strategica majora pentru NATO. Dar sa incep cu UE si cu Romania si Bulgaria care adera la UE.
Frontiera de est va fi de acum Marea Neagra ¿ pentru prima data in istorie, ceea ce inseamna ca UE are un interes deosebit pentru evolutiile din aceasta regiune. Intre aceste evolutii nu trebuie sa uitam, desigur, pe cele din Ucraina, Moldova, Caucaz si ¿ eventual, - Turcia, care are un fel de promisiune pentru evolutia spre candidat la UE pentru urmatorii 2 ani.
Citeste continuarea articolului

Se vinde cea mai veche sticla de whisky

Cea mai veche sticla de whisky, - dupa toate probabilitatile, - va fi scoasa la vanzare de Casa delicitatie Bonhams in sedinta din 29 noiembrie pe strada New Bond . Conform datelor publicate pe site-ul casei de licitatie, este vorba de o sticla de o sticla pe eticheta careia scrie: ¿GLENAVON. Special Liqueur Whisky Bottled by the Distillers¿. Aceasta distilerie si-a incetat existenta in anii 1850 si asta inseamna ca este posibil sa fie vorba de cea mai veche sticla de whisky. Se presupune ca la licitatie se pot obtine intre 5.000 si 10.000 de lire sterline pentru aceasta sticla.
Sticla de whisky a fost pastrata de mai multe generatii in familia unei irlandeze.
Distileria care se pare ca a produs acest whisky, Glenavon Distillery era amplasata langa localitatea Ballindalloch, la varsarea raului Avon in Spey. Distileria a fost inregistrata in 1851 pe numele John G. Smith, fiul lui George Smith, fondatorul distileriei Glenlivet , cunoscuta pana in zilele noastre.
Citeste continuarea articolului

Alte recomandari

Vacante de iarna pentru tineri la preturi pentru toate buzunarele
Tutunul ucide un european la fiecare 17 minute
Fotbalisti aradeni la un pas de moarte

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti