< Inapoi la Stiri

Metroul ar putea trece si prin Drumul Taberei

Postat de Myjob la data de 21 octombrie 2006

Metrorex intentioneaza sa construiasca o linie de metrou care sa lege cartierul Drumul Taberei de Universitate.
Astfel, unul dintre cele mai aglomerate cartiere bucurestene va putea beneficia de legatura cu centrul orasului prin traficul subteran ¿ informeaza ¿Averea¿ (20 octombrie). Investitia, in valoare totala de 370 de milioane de euro, urmeaza sa fie finantata de Banca Europeana de Investitii (BEI).
Citeste continuarea articolului

Visul "alchimistilor" moderni

Chimistii specializati in electocataliza viseaza sa schimbe dioxidul de carbon (CO2) in hidrocarburi. Gazul care contribuie la incalzirea Terrei ar deveni astfel un carburant potential.
Acest vis constituie obiectul unui program de cercetare european ¿ Elcat (Electrocatalytic Gas-Phase Conversion of CO2 in Confined Catalysts) - care isi propune sa stapaneasca reactia cu un aport energetic redus. Lansat in 2004, programul uneste eforturile a 4 universitati si si institute de cercetari europene.
O prima comunicare facuta in septembrie, la San Francisco, la congresul Societatii Americane de Chimie, a trezit un mare interes, desi este doar un studiu cu caracter exploratoriu. Scopul acestei cercetari este de a crea o celula care sa functioneaze pe acelasi principiu ca fotosinteza, adica sa utilizeze energia soarelui si apa pentru a transforma dioxidul de carbon in produse utile, care intra in compozitia hidrocarburilor ¿ a explicat un cercetatoru al unuia din institutele afiliate la proiect.
Citeste continuarea articolului

Alte recomandari

Primul congres al profesiunii de auditor din Romania
Albitul dintilor poate dauna sanatatii
Veniturile google au crescut cu 70% in trimestrul al IV-lea

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti