< Inapoi la Stiri

Vecinii fast-food-urilor sufera de boli de inima

Postat de Myjob la data de 13 octombrie 2006

Sfanta Parascheva

● In fiecare an, la 14 octombrie, Biserica Ortodoxa de pretutindeni praznuieste pe Cuvioasa Maica Parascheva. In chip deosebit ea este cinstita in Moldova, intrucat de 350 de ani moastele ei se gasesc la Iasi. Este cunoscuta in popor si sub numele de ¿Sfanta Vineri¿ sau ¿Vinerea Mare¿;
● Din putinele stiri privitoare la viata ei, aflam ca aceasta cuvioasa Parascheva a trait in prima jumatate a veacului al XI-lea.
● S-a nascut in Epivat (azi Boiados) in Tracia, pe tarmul Marii Marmara, in apropiere de Constantinopol (azi Istanbul), pe atunci capitala Imperiului bizantin.
● Parintii ei erau oameni de neam bun si credinciosi, ravnitori spre cele sfinte. Un frate al ei, dupa ce a invatat carte, s-a calugarit sub numele de Eftimie; apreciat de carmuitorii de atunci ai Bisericii dar si de credinciosi, a fost ales la vremea cuvenita episcop in localitatea Madite.
● Dupa trecerea catorva ani, si-a parasit parintii si ¿frumusetea acestei lumi¿, retragandu-se ¿in adancul pustiei¿.
Citeste continuarea articolului

Mai multi cardiaci in vecinatatea restaurantelor fast-food

Un studiu facut in Canda si-a propus sa vada daca exista o legatura intre densitatea de restaurante fast-food intr-o anumita regiune si incidenta bolilor cardiovasculare. Rezultatele stidiului au fost socante, mai ales pentru proprietarii de restaurante fast-food. Studiul a urmarit repartitia a 9 lanturi de restaurante fast-food in subdiviziuni ale regiunii Ontario si, paralel, numarul de spitalizari si decese din cauza unor afectiuni coronariene (infarct, dureri in piept etc), sursa fiind registrele Ministerului Sanatatii in anul 2001.
Citeste continuarea articolului

Alte recomandari

Microsoft va lansa Windows Vista fara amanari
PD-ul conduce si la fotbal
Runda finala a Campionatului de Raliuri al Romaniei

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti