< Inapoi la Stiri

Obezitatea slabeste memoria

Postat de Myjob la data de 12 octombrie 2006

Interfata creier - computer

La conferinta anuala a Partidului Conservator din Marea Britanie, presedintele director general al Google, Eric Schmidt, a produs stupefactie in randul a mii de politicieni occidentali, cand a spus ca urmatorul pas in ciberspatiu va fi ¿detectorul de minciuni¿. In urmatorii cinci ani, noile software-uri vor permite alegatorilor de oriunde sa verifice in timp real corectitudinea si adevarul afirmatiilor politicienilor.
Un astfel de software ar putea schimba radical viata politica, cel mai probabil, in bine. Dar ¿echipa electronica a adevarului¿ ar putea furniza doar un moment scurt de iluminare inainte de o noua schimbare de proportii in evolutia umanitatii.
Fred C Ikle, unul din cei mai de frunte strategi din SUA, in recenta sa carte ¿Anihilare din interior¿ (Columbia University Press) apreciaza ca cele mai inaintate descoperiri in domeniile cercetarii functionarii creierului si computerelor vor duce la construirea unor sisteme inteligente supra-umane. Proiectele de cercetare Interfata Creier-Computer (BCI, brain-computer-interface) prolifereaza in universitatile din tarile G8 si China. Si cand aceasta cautare va fi incununata de succes, acest lucru va promova cele mai noi supercomputere (cu 73 de trilioane de operatii pe secunda) si cei mai buni experti umani.
Citeste continuarea articolului

Obezitatea si memoria nu fac casa buna impreuna

Obezitatea si memoria nu fac casa buna impreuna - este concluzia unui studiu al cercetatorilor francezi publicat in revista Neurology. Ei au comparat performantele intelectuale ale unor persoane supraponderale cu cele ale unor persoane cu greutate normala. Cateva studii anterioare sugerasera ca exista o legatura intre obezitate si dementa senila, in stadii avansate ale ambelor afectiuni, dar cercetatorii au observat o legatura intre excesul de greutate si unele capacitati cognitive, la oameni sanatosi, de varsta medie. Cercetatori de la Facultatea de Medicina si de la laboratorul de Munca si Cognitie de la Universitatea din Toulouse au analizat indicele de masa corporala (IMC) si performantele subiectilor in probe de memorie, de atentie si de prelucrare a informatiei, pe un esantion de populatie de 2.223 de barbati si femei sanatosi, cu varste cuprinse intre 32 si 62 de ani, in perioada 1996 - 2001.
Citeste continuarea articolului

Alte recomandari

Brevete europene vrs. Brevete nationale
Edith Piaf ¿ cantareata secolului 20
Adrian Ilie va avea complex cu 11 vile

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti