< Inapoi la Stiri

Cum sa corespunzi profilului cerut de angajator

Postat de Myjob la data de 30 ianuarie 2007

A pune in valoare calitatile personale

Intr-un anunt de recrutare angajatorul construieste profilul candidatului ideal. Acest profil va fi folosit in procesul de selectie ca termen de comparatie si instrument de evaluare al candidatilor. Pe langa cerinte specifice postului oferit, studii, experienta si alte cunostinte de specialitate, se gasesc si cerinte de ordin psihologic-uman.

Pentru a fi angajat trebuie sa corespunzi acestui profil. Cum poti sa faci acest lucru fara sa fii nevoit sa joci teatru sau sa minti la interviu? Este foarte important ca pregatirea pentru interviu sa nu se faca asemeni pregatirii pentru un rol. Falsitatea poate fi descoperita pe de o parte, iar pe de alta parte nu este de dorit un post in care sa trebuiasca sa te prefaci continuu pentru a corespunde cerintelor curente.

De aceea pregatirea pentru un interviu trebuie sa inceapa analizarea profilului tipului de angajat pe care si-l doreste angajatorul. Informatii importante se pot obtine analizand atat postul oferit si domeniul de activitate, din care acesta face parte cat si textul anuntului, tonul si grafica acestuia (clasica sau nonconformista). De asemenea putem gasi informatii diverse despre companie si mediul de lucru de pe internet sau contactand, daca este posibil angajati ai firmei.

Observam ca aceste cerinte de ordin psihologic sunt cam aceleasi pentru majoritate a companiilor: dinamism, excelente abilitati de comunicare si relationare, prezenta agreabila, prezenta de spirit, creativitate, adaptabilitate, motivatie si determinare, spirit organizatoric, rezistenta la stres, initiativa, responsabilitate, constiinciozitate. La acestea, fiecare angajator aduce completari in functie de natura organizatiei, a oamenilor care deja lucreaza acolo si a planurilor de dezvoltare pentru viitor. De asemenea anumite caracteristici de personalitate sunt solicitate, de exemplu, pe aceiasi pozitie de contabil debutant, intr-o mare companie internationala, iar altele usor diferite, pentru o organizatie mai mica si mai putin pretentioasa.


Citeste continuarea articolului

Preselectie pentru munca in Germania

Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza preselectarea solicitantelor de locuri de munca in Germania, care doresc sa lucreze ca ajutor casnic in gospodariile cu persoane care necesita ingrijiri speciale. Contractele sunt pentru o perioada curpinsa intre 1 ani si 3 ani.

Actiunea se va desfasura in perioada 29 ianuarie-23 februarie 2007 la sediul Oficiului, str.Valter Maracineanu nr.1-3, sector 1- Bucuresti.

Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca precizeaza si care sunt conditiile ce trebuie indeplinite:

¿ Varsta curpinsa intre 35 si 55 de ani ;

¿ Cunostinte bune de limba germana (se va sustine un test pentru verificarea cunostintelor) ;

¿ abilitati in desfasurarea activitatilor casnice : spalat, calcat, curatenie, gatit, cumparaturi.

Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti