< Inapoi la Stiri

Spania cere vize de munca

Postat de Myjob la data de 18 ianuarie 2007

Spania a decis sa impuna vize de munca romanilor care au contract de munca in Spania cu durata mai mare de sase luni. Spania a limitat dreptul de munca pentru lucratorii din Romania si Bulgaria pana in anul 2009, cu posibilitatea ca situatia sa fie reanalizata anul viitor. Restrictiile au fost comunicate Romaniei printr-un comunicat, drept pentru care s-au cerut lamuriri suplimentare, transmite BBC. Adrian Ciocanea, secretar de stat la Departamentul pentru Afaceri Europene, a declarat ca

¿S-a hotarat ca in doua zile sa se faca demersuri pentru a primi doua acte normative - unul cu caracter de Hotarare, si celalalt cu caracter de Regulament - emise la finele anului trecut de catre Spania, pentru a interpreta direct actul normativ respectiv, si nu doar comunicatul pe care l-am primit de la Ambasada Spaniei. Ca urmare, va pot spune ca problema va avea o solutie, cel mai probabil la inceputul saptamanii viitoare. Este vorba despre un numar de peste 1.000 de persoane care sunt vizate de aceasta procedura¿.

Citeste continuarea articolului

Mituri si decizii in procesul de recrutare

Cei mai multi intreprinzatori se bazeaza pe faptul ca se pricep la oameni si ca sunt in stare sa simta candidatul potrivit dupa numai cateva intrebari. Insa acesta este doar unul dintre motivele alegerii unui candidat nepotrivit.
Un CV ce cuprinde realizari deosebite este doar un punct de plecare pentru alegerea unui candidat deoarece succesele trecute nu le garanteaza pe cele viitoare. De exemplu, daca a lucrat intr-o companie cu renume nu inseamna ca este potrivit companiei care ofera postul. A lucra intr-o firma cu proceduri si reglementari clare si apoi intr-o firma in care exista o doza mare de flexibilitate in procesul decizional poate necesita o perioada mai mare de timp pentru adaptarea pe post. Sau daca a terminat studiile cu note mari, nu inseamna ca este potrivit lucrului in echipa. Sau daca este un bun specialist va fi si un bun manager(organizat, capabil de a lua decizii si a inchega o echipa). Si mai ales avand aceleasi hobby-uri ca si angajatorul, nu neaparat va avea aceleasi performante in munca.
Cerinta pe care toti angajatorii o vor indeplinita este ¿abilitati excelente de comunicare¿. Da, candidatul ideal comunica excelent. Insa candidatul potrivit e cel care stie sa se adapteze la modul de comunicare specific firmei, adica are abilitati de comunicare in scris, daca i se cere sa informeze prin e-mail, sau este un bun mediator in cazul in care deciziile se iau in sedinte.
Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti