< Inapoi la Stiri

Cum se poate munci in Irlanda

Postat de Myjob la data de 17 ianuarie 2007

Departamentul pentru Munca in Strainatate informeaza persoanele interesate cu privire la rmodalitatea in care cetatenii romani pot intra pe piata muncii din Irlanda.

Avand in vedre ca Guvernul irlandez a impus masuri tranzitorii privind accesul cetatenilor romani pe piata muncii, acestia au in continuare nevoie de permis de munca pentru a se angaja in Irlanda.

Este important de precizat faptul ca, la ocuparea posturilor vacante, angajatorii irlandezi trebuie sa dea prioritate solicitantilor din cadrul Spatiului Economic European (SEE), si apoi cetatenii din Romania si Bulgaria, care au prioritate la angajare in fata cetatenilor din afara SEE.

De asemenea, cetatenii romani care au muncit in Irlanda anterior datei de 31 decembrie 2006, in baza unui permis de munca valabil, pentru o perioada continua de 12 sau mai multe luni, nu mai au nevoie de permis de munca. De asemenea, nu au nevoie de permis de munca nici cetatenii romani care au fost deja scutiti anterior de aceasta obligatie, in virtutea statutului lor existent de rezidenta in Irlanda.

Situatii specifice

I. Sotia si dependentii unui rezident in Irlanda, care a lucrat, cel putin doisprezece luni, pe baza unui permis de munca

Daca persoana respectiva a muncit, pe baza unui permis de munca, inainte de 31 decembrie 2006, cel putin 12 luni in Irlanda, sotia si dependentii nu mai au nevoie de permis de munca.

Cu toate acestea, daca sotia si dependentii au intrat in Irlanda dupa 1 ianuarie 2007, permisul de munca este obligatoriu, desi nu mai este necesar testul pietei muncii (anuntul la ziar si la FAS - Autoritatea Nationala irlandeza pentru Pregatirea si Angajarea Fortei de Munca).

Citeste continuarea articolului

Salariul minim in Spania in 2007

Departamentul pentru Munca in Strainatate informeaza persoanele interesate cu privire la valoarea salariului minim interprofesional din Spania, pentru anul 2007.

Consiliul de Ministri din Spania a aprobat valoarea de 570,60 euro lunar pentru salariul minim interprofesional pentru anul 2007, ceea ce reprezinta o crestere cu 29,70 euro lunar fata de anul anterior.

Cu caracter general, salariul minim a fost stabilit la 19,02 euro pe zi, respectiv 7.988,40 euro pe an.

Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti