< Inapoi la Stiri

Importanta fisei de post

Postat de Myjob la data de 13 ianuarie 2007

Instrument pentru angajat si angajator
Practic fisa postului este un document foarte important atat pentru activitatea de resurse umane, cat si pentru derularea in bune conditii a intregii activitati din cadrul oricarei firme.
In cadrul fisei de post sunt precizate toate sarcinile si responsabilitatile ce-i revin titularului postului, conditiile de lucru, standardele de performanta, modalitatea de recompensare si caracteristicile personale necesare angajatului pentru indeplinirea cerintelor postului.
Pe baza fisei de post se oficializeaza angajarea si salarizarea personalului firmei. Acest document este semnat si asumat de catre angajat la incadrarea sa in cadrul firmei respective.
Si cum fisa de post nu este un document unilateral (el priveste atat angajatul cat si angajatorul) ea poate fi privita din doua perspective:
¿ pentru firma, postul este unitatea principala care permite buna organizarea a activitatii unei firme si stabilirea sarcinilor si responsabilitatilor angajatilor sai;
¿ pentru angajat, postul reprezinta cumulul de activitati pe care le are de indeplinit, conditiile de finalizare a acestora, in cadrul organizatiei in care lucreaza.

Important este faptul ca fisa de post nu este un document (instrument) facultativ si aceasta pentru ca prin intermediul sau se stabilesc in termeni fermi:
-indatoririle si responsabilitatile postului;
-cunostintele, aptitudinile, abilitatile si calificarile necesare postului;
-sustinerea deciziilor de angajare, promovare si evaluare a salariatilor;
-elementele care stau la baza compararii posturilor;
-determinarea nivelului de salarizare;
-termenii care asigura conformitatea cu legislatia in vigoare.


Citeste continuarea articolului

Capitala - cel mai ieftin oras din Europa la cheltuielile cu angajatii

Cheltuielile per angajat ale chiriasilor din spatiile de birouri din Capitala sunt printre cele mai mici din lume, mai putin decat angajatorii bucuresteni cheltuind doar cei din orase precum Kuala Lumpur sau Bangkok, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, citat de ¿Ziarul Financiar¿ (11 ianuarie). Angajatorii bucuresteni vor cheltui anul acesta in medie 3.520 dolari (2.640 euro) pentru fiecare angajat, mai mult cu 16,6% in dolari fata de nivelul din 2006 - 3.020 dolari, potrivit studiului, care ia in calcul chiria si alte cheltuieli precum intretinerea sau impozitele pe proprietate, daca acestea sunt suportate de catre chirias.

Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti