< Inapoi la Stiri

Noi proceduri pentru reintregirea familiei in Italia

Postat de Myjob la data de 10 ianuarie 2007

Italia anunta noile proceduri pentru munca si reintregirea familiei. Astfel, cetatenii romani si bulgari care lucreaza in aceasta tara nu mai sunt obligati sa solicite autorizarea de reintregire a familiei la ghiseul unic pentru imigrare. Potrivit Departamentului pentru munca in strainatate, cererile deja inregistrate urmeaza sa fie arhivate.

In cazul in care cetatenii romani si bulgari doresc sa isi reintregeasca familia cu un membru extracomunitar, acesta trebuie sa solicite direct la reprezentanta diplomatica italiana viza de intrare pentru care nu mai este necesara autorizarea eliberata de ghiseul unic pentru imigrare.

In baza protocolului de colaborare semnat cu organizatiile patronale, acestea pot prezenta in numele angajatorilor pe care ii reprezinta cererile de autorizare a angajarii prin intermediul Internetului, dupa obtinerea acreditarii de la Departamentul pentru libertati civile si migrare din cadrul Ministerului de Interne.

Citeste continuarea articolului

Trebuie sau nu sa spuneti angajatorilor care va sunt defectele?

Intrebarea de care cei mai multi candidati se tem este pusa de aproape toti angajatorii in momentul in care sustin un interviu: ¿Care este cel mai mare defect al dumneavoastra?¿ cu varianta ¿Spuneti-mi va rog trei defecte care va caracterizeaza¿.

Daca raspunsul pe care va ganditi sa il dati este ca sunteti ¿un perfectionist care nu renunta niciodata pana cand nu a terminat un task la calitatea pe care o asteapta¿ luati-va un moment de respiro si mai ganditi-va odata. Este foarte probabil ca persoana care va intervieveaza sa fi auzit acest raspuns, sau variante ale lui, de nenumarate ori de la alti candidati astfel incat nu il mai crede adevarat, indiferent daca dumneavoastra faceti parte dintre cei 1% candidati perfectionisti care spun adevarul sau cei 99% candidati neperfectionisti care mint. Cea mai mare greseala pe care o puteti face in timpul interviului este sa raspundeti intrebarilor puse cu ¿texte¿ care credeti ca v-ar putea angaja sau pe care credeti ca angajatorul doreste sa le auda.

O buna dovada a faptului ca angajatorul nu crede ceea ce dumneavoastra ii transmiteti este intrebarea: ¿Da, inteleg. Dar ce alte defecte mai aveti?¿. Daca ati ajuns deja in aceasta etapa, probabil ca interviul este compromis si ati ratat jobul. Pentru ca acest lucru sa nu se intample, MyJob va sfatuieste sa:


Intelegeti de ce vi se cer defectele
Angajatorii doresc sa obtina cat mai multe informatii despre candidatul pe care urmeaza sa il angajeze. Nu ii interseaza defectele dumneavoastra ca persoana, ci acele defecte ale comportamentului dumneavoastra la birou care ar putea face din angajarea dumneavoastra un risc.
Unii angajatori intreaba doar pentru a vedea cum raspundeti. In principal vi se va urmari reactia intr-o situatie frustranta, felul in care va comportati si felul in care ganditi.

Fiti sincer
Raspundeti spunand adevarul, nu va ganditi la ce ar trebui sa spuneti. La interviuri nu exista raspunsuri castigatoare si raspunsuri necastigatoare, ci raspunsuri sincere si raspunsuri mai putin sincere. Persoanele care sustin interviurile au capatat prin prisma experientei si pregatirii un al saselea simt: cel al adevarului.
Daca nu aveti atentie pentru detalii si nu va place munca de rutina, spuneti acest lucru. Nu toti angajatii unei companii trebuie sa aiba aceste calitati. Probabil ca dumneavoastra aveti alte calitati pe care alti membri ai echipei nu le au, iar o organizatie este o echipa.

Citeste continuarea articolului

Contact

Va rugam, nu ezitati sa ne contactati!

Pentru parteneriate:
0743 049 958

Tel: 021 20 95 638
Adresa: Bd. Pierre de Coubertin nr. 3-5, Office Building, etaj 3, Sectiunea 1, Sector 2, Bucuresti